fredag, juli 18, 2008

Smörgåstävlingen går vidare!

Jo, det pågår ju en tävling, va... Och även om jag inte direkt drunknar i bidrag (än) har de som kommit in varit väldigt bra!

Lisa skriver t.ex.

Åh, min favorit nu är jättenenkel. Rökt renstek (eller annat rökt kött), creme fraiche (ev utrörd med en gnutta skånsk senap) sen toppar man med ... Papayakärnor! Låter långsökt men de smakar som krasse och ger definitivt gästerna något att prata om. Resten av papayan äter man med lite pressad lime och jordgubbar till dessert. Hmmmm, egentligen en mer vintrig rätt eftersom jag tycker att man ska äta mer närodlad frukt när den var i säsong.
Men vilket returtänkande!!!


Och mina egna tankar går till alla de snittar jag gjort genom åren med olika varianter av rökt ren med olika guckor...

Mackan (passande namn) har kommit med en egen variant på en klassisk bookmakertoast och helt enkelt kallat den "En sjukt god macka". Jag är böjd att hålla med.

Tävlingens första stilpoäng tillfaller signaturen "Pyttan" som mailat in ett litet fjäskmail:

hej här kommer min favvo macka =)

Det är ett supergott bröd som en viss herrvärn brukar baka

ta det brödet med en klick bregottoch 2 skivor ost och 2 gurk bitar

Yummie can´t live without them =) hahahahaha

ha det bäst

kram

Och givetvis kan en domare, även om jag är hård, motstå ett sådant mail. Pyttan tar hem det första "stilpoängspriset" och får ett ex av "Mums - det bästa från Krubb" (Jajjamensan! Svårare än så ÄR det inte att vinna något!)

Har förresten hittat en bra matblogg och när jag läste på den hittade jag MÄNGDER av smörgåsrecept. Jag hoppas Anna - som skriver i bloggen - ställer upp här med något recept!

Och alla andra läsare av Krubb - Kom igen! Lämna in något kul mackrecept nu! Jag LOVAR att du inte nödvändigtvis måste få ytterligare ett ex. av världens fulaste kokbok. Jag håller på och tigger/flirtar/prostituerar till mig fler fina priser i tävlingen, så det är bara att skribbla ihop något!

Lycka till, alla!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Trevligt med en smörgåstävling! Det är så gott. Ska se om jag kan hitta på något bra.

Jessica sa...

Min(a) favoriter är jätteenkla.

Bra bröd (of course).
På den ena smör och en stor tomatskiva med salt. Inget mer. (jag kan inte äta mackan ifråga - allergisk mot tomater men såhär på sommaren - tomater tomater tomater :(

Det andra, mycket god leverpastej och heminlagd gurka kryddad med dragon.

Rebecca sa...

Jag måste ju erkänna att jag inte väljer något av mitt egna hembakta bröd, om jag ska välja en favorit. Det blir triss i bröd, antingen vit surdeg, couronne eller valnötsbröd från lux. De delar jag, rostar lätt i ugnen (så att den spröda ytan återuppstår) och sedan brer jag på getost utan kanter.
Salt, peppar och färsk basilika.
Basturökt kalkonbröst från Ingelsta Kalkon, soltorkade tomater, körbärstomater, champinjoner och ruccola. Mer än så behövs inte för att göra mig lycklig.

KARLAVAGNEN sa...

Tre förslag (inte så orginella men funkar i alla lägen):

Grovt bröd, hårdkokt ägg och valfri kaviar på det! Mums! Mättande och nyttigt!

Västerbottensostmacka på valfri typ av bröd

Grovt bröd, keso och lite salt och peppar.

Anonym sa...

Knäckebröd. Efter någon dag på vattnet är det ingen idé med färskt bröd.
Alltså. Knäckebröd. Vattentätt förpackat.
Kaviar. Kall, kokt potatis. Gräslök.
Klart. Eller förresten. En kall öl till.
Funkar fett i kajak.

Anonym sa...

Den bästa sommarmackan kan enkelt göras så här:
Blanda i matberedare:
1 del smör
4 delar keso eller kvarg
5 delar god fetaost
salt, peppar, stött kummin och paprikapulver.
Blanda i finhackad gräslök och kyl i några timmar.
Servera på god rågbröd med söt röd paprika och vattenkrasse.
Finns inget bättre!

kallskänkan sa...

jag säger; skit i fullkorn och kör på en vit ciabatta. gör en enkel(och billig) "pesto" genom att mixa basilika, persilja, olivolja, s&p. bre på topp och botten. lägg på tre skivor skivad tomat, toppa med en olivröra som du gör genom att mixa gröna oliver(med pimento) och svarta oliver. garnera med en liten persiljekvist. enkelt. och både olivröran och "peston" kan du använda för att gör miljoner varianter på denna mackan, eller till pasta, eller fisk, eller vadsom. gillar man inte oliver så toppa med rödlök istället. uh, jag tror jag är hungrig....