tisdag, juli 22, 2008

Jo... Det här med smörgåstävlingen...

Den går alltså vidare - med obruten takt, verkar det som.

Karin Rosén har t.ex. skickat följande smörgåsrecept med e-posten:


Halloj!

Här kommer mitt bidrag till mack-tävlingen:

Man tager sig en rejäl skiva av nåt gott franskbröd och täcker detsamma med ett salladsblad.

Därpå lägger man ett par generösa skivor dansk salami (den ***-stjärninga ska de va!).

Sen tar man fruktsallad, sån där majonnäsig du vet (i Danmark kan man köpa en med små chokladbitar i och som är spetsad med rom)

Sen toppar hela rasket med en eller två skivor påläggschoklad!

Man är praktiskt taget inte kontaktbar under inmundigandet, jag lovar!

Hils fra

Rosénskan i Malmö


En annan läsare, och medtävlare - Nina Frodemo - skrev i en kommentar till ett blogginlägg - som egentligen handlade om något annat än själva tävlingen, vilket får mig att påminna alla deltagare om att det är bra att lämna in bidrag till kommentar till rätt inlägg så är det lättare att sortera dem sedan och så är både du och jag säker på att ditt bidrag är med och tävlar... Nåväl:

Nina Frodemo sa...

Fixar inte tekniken, så skickar mitt tävlingsbidrag här, istället!

Min sommarmacka


Mixa din älsklingsädelost med creme fraiche. Ta en bagutte av favvo, gärna fullkorn, fyll med sallad, ädelostcremé, rökt makrillfilé av valfri sort (peppar) och toppa med tunna skivor av nektarin! Fantastistiskt!
Vi njuter varenda sekund!

Men inget slår ju nyrökt fllundra på hembakt tunnbröd på Gotland förstås!

Nina F, med man eftersom kidsen bara gillar köttbullar i pitabröd! ;-)


Övriga bidrag i tävlingen är :

Lisas smörgås med renstek

Mackans "sjukt goda macka" (som är nästan som en bookbakertoast):

Rutans fina toastar med märg

Annas mangocurrysmörgås

Pyttans SMÖRgås

Jessikas leverpastejsmörgås med heminlagd dragongurka

Karlavagnens västerbottenostmacka

Rebeccas getost/kalkonsmörgås på Lux-bröd

Cayakcarins kajakknäcke med ägg och potatis

Landonius smör/kvarg/kesoröra på rågbröd

Karlavagnens Pa amb tomaquet

Annas (en annan Anna - från längst in i skafferiet): nybakade bröd med hasselnötter med smör på



Det är således väldigt många, väldigt fina bidrag. Men så kommer det ju också att delas ut väldigt många väldigt fina priser också! Fortsätt gärna att komma med fler bidrag!

--

EDIT: Nu har det kommit in ytterligare några bidrag - från

Elin med en olivciabatta med lufttorkad skinka och basilikaröra,

Sam med en "sommarmacka från småland",

FdLocusKarin med en leverpastejfavorit från barndomen,

Maria (från salt och peppar) med en bagel med kyckling, brieost och vinbärschutney

och från KarinW med en surströmmingssmörgås på tunnbröd, med potatis, rom och lök.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har fotat vinnarmackan här borta, men har inte hunnit blogga om det ännu, det kommer :)

Lisa sa...

åh men du! jag är så sugen på att vara med och klurar för fullt. måste bara komma på vilken den godaste av alla är och det är minsann inte så lätt. vad trevligt att du gillar min blogg, jag gillar din väldigt mycket. har jobbat på dagis och tycker att din syn på barn och mat verkar väldigt sund.

Anonym sa...

Det viktigaste är ju inte att vinna utan att delta så därför säger jag det här -Godaste mackan i världen är min surströmmingsmacka!
Tunnbröd, smör, färskpotatis, rensad strömming och rom toppat med hackad rödlök!

Anonym sa...

Hoppas man får vara med fast det är ett "gammalt" recept.

Får bli en kycklingmacka med vinbärschutney och brieost. Bagelvarianten går inte av för hackor den heller!

Receptet finns här: http://www.saltpeppar.se/blog/?p=1357

//Maria - Salt & Peppar

Anonym sa...

Du missar väl inte att jag skrev in ett bidrag i det ursprungliga inlägget va? :)

Anonym sa...

Bästa mackan?
får jag vara med, ickebloggsre som jag är.

Bästa mackan är absolut som nu på på kvällen.
Kom hem öpppna kylskåpsdörren.
Hitta överskottet från dagen middag dvs ättiksinlagda stömmingsflundror.
Lägg på smörad knäckebrödskiva toppa med lite skivad rödlök.

Halv sup eller tom en lättöl som tillbehör.

Kan Du blunda och känna smakerna?

Jag behöver inte blunda. Jag har mackan i handen. med löl, dock utan supen.

Anonym sa...

Bland de bästa mackorna jag vet, håll till godo:
Basen är ett pannbröd med brödkryddor i, dvs ett slags tunnbröd gräddat i stekpanna av bla rågsikt, filmjölk och sirap (recept på pannbröd finns på ica.se).

Bred ett lager messmör på pannbrödet. Lägg sedan på tunt hyvlad vanlig gurka och pimpa sedan med Mor Annas smörgåsgurka. Dubbelvik sedan tunnbrödet som en fransk omelett eller ät det i sin hela cirkelform. (Jag brukar äta den ovikt för det känns som man får mer macka då :-)
Suspekt kombination, men sötman och sältan och kryddigheten gifter sig fint i munnen!