måndag, juli 21, 2008
Heta kycklingvingar
Jag hittade, som bekant, en billig hel, men inte fryst kyckling på min coopbutik härom dagen och när jag kom hem med fågeln blev det - som vanligt med en hel kyckling, i det Värnska kället, mat till flera måltider. Kycklingen delades i klubbor, filéer, skrov till buljong och vingar. Vingar som i "sådana där amerikanska sticky hot wings"-vingar.
Jag gjorde mina som ett litet "finger-snack" igår och här är receptet (per person):
2-4 vingar, beroende på hur hungrig du är
30 g smör
2 tsk cayennepeppar
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
1 krm vitpeppar
1 krm salt
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
½ dl balsamvinäger
1 msk socker, eller 2 msk honung
1 tsk rosmarin
Liquid smoke efter behag
Smält smöret i en het panna, innan det blir brunt, i med lök, vitlök och alla kryddor utom socker. Stek hårt.
Lägg i vingarna. Stek tills skinnet är mörkt brunt och krispigt.
Häll på vinägern och sockret/honungen. Låt koka ihop ett tag.
I med tomatpuré. Låtputtra ihop till kladdig sås täcker vingarna ordentligt.
Vid serving - droppa lite liquid smoke över. Garnera, om du vill, med färsk rosmarin. Servera gärna till pommes frites och en kall dipsås på creme fraiche.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
ha:) jag har tillagat receptet två gånger än så länge. helt sjukt goda, det bästa receptet jag kommit över än så länge, varnar dock för att det inte är typ date eller fina gäster bjud mat, för det går inte att äta dessa mer civilt än bordskicket hos en ettåring med fria händer. men som sagt värda besväret. :) keep it real
Anonym: Precis! :-)
Kladdigt men grymt gott!
Har festat på dessa själv några gånger när resten av familjen inte varit hemma, skönt att kunna slabba och njuta utan kommentarer!
Hej, skulle du kunna visa hur du delar upp en hel kyckling till många delar? Jag har letat över hela webben och ditt var det närmaste som beskrev någorlunda vilka delar man kunde få ut iaf. Jag kommer ihåg att Gordon Ramsey visade det för ett bra tag sedan. Mvh, Sebastian.
Hej, skulle du kunna visa hur du delar upp en hel kyckling till många delar? Jag har letat över hela webben och ditt var det närmaste som beskrev någorlunda vilka delar man kunde få ut iaf. Jag kommer ihåg att Gordon Ramsey visade det för ett bra tag sedan. Mvh, Sebastian.
Skicka en kommentar