måndag, juni 08, 2009

En spegelbild av mitt forna jag

...eller en skugga. Eller en spillra. Jag är trött. Jättetrött. Uan att veta riktigt varför har jag varit trött i flera veckor. Såpass trött - bitvis - att jag blödit näsblod. Att jag somnat på bussen till och från jobbet. Att jag somnat ätandes min middag.

Ibland har jag haft pulsrusningar och hjärtklappningar. Läkaren kallar det "sinusarytmi". Jag kallar det "obehagligt". Och ingen av oss vet vad det beror på.

Jag har samtidigt svårt att somna in. Svårt att komma till ro. Och jag vaknar lätt. Och r jättetrött.

Och nu har jag öroninflammation.

Så det kan ta ett par dagar innan jag skriver igen.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Krya på dig!

/k

KARLAVAGNEN sa...

Detta låter inte bra. Krya på dig, låt det ta sin tid så att du inte går in i den berömda väggen och allt blir pannkaka eller slarvsylta...

KARLAVAGNEN sa...

Du, har du tagit ett blodprov? Du kan ha järnbrist eller någon annan infektion i kroppen... Förutom öroninflammationen då. (funderar vidare).

Patrik sa...

Hoppas att du kryar på dig broder.
Ett tips, köp en spikmatta!

//P

Bendel sa...

Oj, krya på dig, och ta det riktigt lugnt!

Malin sa...

Du menar väl inte riktigt allvar med att ingen av er vet vad det beror på? I mina öron låter svårt att komma till ro + lättvaknad + trött + hjärtklappning + näsblod som typiska stressymtom.
Stress som kan vara av så många saker. Ta hand om dig! Och vad bra att du inte ska vara själv i köket i sommar!

Anne sa...

Kollat sköldkörteln? Det kan ge symptom som hjärtklappning och trötthet.

Jesper sa...

Anne: Ja, vi har kollat sköldkörteln. Och en massa andra grejer. Av någon anledning verkar det vara så att jag har ett överaktivt nervsystem, men vi vet alltså inte riktigt varför...

Malin: Visst kan det vara stressrelaterat, men det verkar som om att näsblodet kommer av tröttheten och inte tvärtom. Och att tröttheten beror just på min sinus-arytmi. Och jag har just nu väldigt högt blodtryck. Utan att vi vet riktigt varför. Det finns många förklaringar på vad det KAN vara, men än så länge är vi - efter en massa prover - inte klara riktigt på vad det faktiskt ÄR.

Bendel: Tack.

Patrik: Tack. Men jag tror inte spikmatta (faktiskt) kan hjälpa mig med just det här...

Men tack för tipset.


Karlavagnen: Tack. Och ja, det har jag gjort - kollat blodprover med bl.a. järnvärden. Och inget onormalt, där, verkar det som.Anonym: Tack.

Patrik sa...

Spikmattan är kanonbra om man har problem med att komma till ro och somna in.. vilket, som du själv skriver ovan, kan vara ett symptom eller orsak till det du har problem med.
Har en del IT-bekanta som använder den (och jag använder den själv) där det har fungerat kanonbra..
Men som sagt, bara ett tips..

//P

Viktoria Schiöler sa...

Hoppas du snart mår bättre!

Jesper sa...

Patrik: Har läst lite om spikmatta och det verkar vara väldigt bra, ungefär som akupressur eller andra liknande stimulans (massage? akupunktur?) innan eller i samband med att man går och lägger sig.

Men som sagt - det är inte tröttheten som orsakar t.ex. hjärtklappningar utan tvärt om och det lär ha att göra med det "sympatiska nervsystemet".

Jag tror att spikmatta är bra till en massa saker, om man t.ex. är stressad eller utarbetad och därför har t.ex. sömnproblem.Viktoria Schiöler: Tack

Malin sa...

Mmmm, och den överlägset vanligaste orsaken till ökad aktivitet i det sympatiska nervsystemet är medveten eller omedveten stress. Så kan till exempel buller, trots att vi inte uppfattar det i vårt medvetande, utlösa fysiologisk stressreaktion i form av ökad hjärtfrekvens och högre blodtryck.

Men självklart hoppas jag att det är nåt annat och mer lättbotat som du drabbats av! Hoppas att ytterligare blodprover och utredning ger svar.

Patrik sa...

Och då är vi åter igen nere på diskussionen om orsak och verkan.

Vill du testa en matta så kom förbi någon dag..

Hur som så hoppas jag att det löser sig för dig broder!

//P

Eva sa...

Vad som har hänt? Det är väl det som händer oss alla - Livet.

Du har separerat nyligen.

Allt har förändrats och omedvetet kan det stressa oss mera än vad vi inser på ett medvetet plan.
Sköt om dej.

Jesper sa...

Malin: Tack.

Patrik: Tack. Blir det aktuellt vet jag var jag skall ringa.

Eva: Så kan det givetvis också vara. Tack.