lördag, juni 13, 2009

Jag - en vänsterpartist?

Läser det här inlägget, efter att ha kollat på bloggportalen knuff.se och inser att jag blir jätteupprörd på kommunpolitikerna i Nybro. Jag - som är erkänt "opolitiskt", inte speciellt insatt i politiska frågor över huvud taget och ALDRIG skulle ställa mig speciellt långt ut på vänsterkanten känner att - "jag kanske ändå ÄR lite socialistisk? Trots allt?"

För - som det heter "All samlad kunskapa säger" att: A) kvaliteten på mat som tillagas åt barn och gamla är högre ju mindre skala den lagas i. B) att halvfabrikat är dyrt, smakar illa och är ineffektivt i alla miljöhänseenden vi vet C) att centralkök blir "single point of failure" och näppeligen hanterar mat säkert eller på ett tekniskt korrekt sätt D) att transporter sliter på miljön, kostar pengar och att bara varmhålla mat slösar mer energi än vad det skulle ha kostat att tillaga maten på plats. E) När man inte ger möjligheter till folk att växa och utveckla sig i köksarbete stagnerar man och allt blir dåligt - både kvaliteten på maten, motivationen hos personalen och allt blir ineffektivt.

Kort sagt: Närlagat = Bra, Stora centralkök = Alltid dåligt.

Om jag nu är vänsterpartist innerst inne är det således centerns och sossarnas fel! :-)

4 kommentarer:

averater sa...

Att det är bättre med närlagat argumenterar jag inte mot, men är det inte dyrare? Mer personalkostnader fler kök som ska betalas hyra för, hållas utrustade osv. Jag gissar och vet att jag är ute på hal is och tycker oavsett att det är väl spenderade pengar. Men lite nyfiken är jag ändå...

Jesper sa...

Averater: Å andra sidan är kostnad för personal som skall lägga upp maten, el till värmeållningsskåp, etc. inte heller gratis. Halvfabrikat är dessutom VÄLDIGT dyrt jämfört med att laga maten själv. Jag hävdar att det både är billigare och bättre - i längden - att ha egen kock.

kallskänkan sa...

det här gillar jag

Jesper sa...

Kallskänkan: Och jag gillar... .. . dig. :-)