Så blev det alltså söndagen före måndagen. Första måndagen som kock på Grantomta stiftelse, en ekonomisk förening som bl.a. driver montessoriförskola och grundskola. I deras "kök", som också dubblar som lunchrestaurang, med externa gäster, skall jag alltså husera, från och med nu, till i november. Det känns fantastiskt roligt, för jobbet har alla de kriterier jag har satt upp för ett "bra jobb".
Det är dagtid och vardagar (vilket är skönt när man har småbarn hemma).
Det är ett bra, hyffsat modernt kök som det hålls preussisk ordning i.
Man har en matsedel som är väl genomtänkt.
Man har rätt bra med stålar per tallrik nagg som skall "gå i luckan".
Det är ett köksmästarjobb och sist men inte minst:
Det är rätt mycket bättre pröjs än vad jag haft på cuibono.
Nu har jag strukit arbetskläderna. Plockat fram de gamla kökstofflorna och lagt fram alla klder inför mi morgon. Jag skall klippa håret kort och packa ihop knivarna och sedan är man "stridsklar" inför morgondagen.
Such is the glamourous life of a chef...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Med all kärlek - lycka till!
Roligt att surfa in på deras sida och se en rubrik "Kotten". What? Så klickar man in och förstår att det är en skolavdelning...
Du får nog skaffa dig ett nytt smeknamn på arbetsplatsen =)
Emanuel: Varför då? Jag tycker att "Köksmästar'n" funkar alldeles utmärkt! :-D
Ingvor: Tack.
Skicka en kommentar