måndag, april 16, 2007

Att få sina fiskar varma...

Det handlar förstås om min recepttävling som nu går in i någon slags slutskede.

Vad man kan säga hittills är att "det går bra". Jag har fått många riktigt bra bidrag. Alla - förresten - bidrag som lämnats in är riktigt, riktigt bra, faktiskt. Tydligen har vissa användare upplevt att det varit svårt att kommentera i "rätt" inlägg - alltså originalinlägget om tävlingen, så jag skriver här vilka förslag jag fått hittills - längst ned i den här posten. I helgen inhandldes i alla fall en del ansjovis (och ja - man kan stava både med och utan s, visar det sig!) för att kunna börja provlaga recepten, så jag hoppas att jag hinner med att prova igenom alla så snart som möjligt.

Det är kul att det är sådant intresse för en tävling om denna - lite osexiga - typsvenska skarpsill, tycker jag. Jag hade faktiskt inte väntat mig sådan respons. Ett par bloggar skrev ju om den redan förra veckan, utan att lämna in egna receptförslag. Jag blev väldigt överraskad över att folk faktiskt verkar läsa Krubb och bestämmer sig för att delta. Det är därför extra roligt med så många bidrag! Keep 'em coming!

En annan sak man kan slås av är att det är folk ur alla samhällsklasser och med alla olika bakgrunder som skriver. Allt ifrån den pensionerade Artiellerireservkaptenen till matskribenter, till publicerade kokboksförfattare, till teologistuderande till... ... . dig? Jättekul!

Ok - bidragen såhär långt, dåra:
Gittos 'Bolognese Svedese'
Rutans anjovisbullar (som får stå sida vid sida med stuvad kalvhjärna!)
Kinnas oxrullader
Lagers tabberasfriterade anjovis
Xilonens två olika recept

Anne - som inte har länkat till något inlägg, men som lämnat in ett gott recept på Slottsstek.

Dessutom har några - som faktiskt inte skriver bloggar (men som kanske borde göra det) lämnat in (som kommentarer till originalinlägget, som kommentar till "fel" inlägg eller som e-post.):

Ingvors 3(!) olka recept
Den gamla kaptenens två olika recept
Mackans Janssons Frestelse

Så... Bra jobbat allihop!



9 kommentarer:

Kinna sa...

Håller inte med, skarpsill är inte osexigt. Kan berätta att t o m min mormor har ett recept hur man gör sillen från grunden och lägger in den själv. Det är något som jag tänker prova när jag hinner. =)

Anonym sa...

> hej, jag heter linnea jonsson och går i klass 8 på friskolan
> lyftet.Gävle,
> och just nu skriver vi en uppstats om olika arbeten och jag skriver om
> arbetet
> kock. så jag skulle gäran vilja ha svar på några frågor så snabbt
> som möjligt.
> hur är det at vara kock?
> finns det några nackdelar/fördelar?
> jobbar du /ni mycket på hegen?
> och om ni vill sÃga, hu rmycket fÃå ni i lön ?
> varför ville ni arbeta inom kock arbetet ?
> trivs ni med ert arbete?
> skulle jätte gärna vilja ha svar på dessa frågor, så jag kan skriva klart min uppsats. tack på färhand.
> Linnea Jonsson
skriv gärna till min hotmail. limpo92@hotmail.com skulle bli jätte glad för svar.!

Jesper sa...

Linnea: Kul frågor! Jag svarar givetvis. Det kommer ett mail under kvällen.

Kinna: Oj! Ge mig recept här, så skall jag försöka mig på även den sillinläggningen. Jag har aldrig gjort ansjovis själv, men jag gillar att experimentera med sillinläggningar.

Elin sa...

Ansjovisrecept dyker upp i ragazzebloggen om dag eller två :D

Jesper sa...

Sweet! Ragazze råkkar!

Max Hobstig sa...

God morgon min unge broder.
Så kan jag säga eftersom jag själv är så himla gammal att till och med mossan på min skalle börjar bli lika grått som en dimmig morgon vid Themsens strand.

Jag vet att man inte skall lägga sig i andras låtande och göranden. Men det kommer ibland tankar för en, som gör att man ändå vill säga några ord om som en ren amatör till en expert.

Käre broder Jesper.
Vet du hur många ton en människa äter under en livstid? Statistiskt är det cirka 21 ton! Med andra ord 21.000 kilo! En fantastisk siffra. Men det mest fantastiska är hur mycket som kommer ut bakvägen under en livstid. Vet du hur mycket vi sk__er ut? Det är faktiskt rent otroligt. Cirka 3 ton vilket i kilo är 3.000 kilo.

Äta bör man annars dör man, annars dör man. Men frågan som nu ställer är alltså: Vad tar resten av käket vägen?

Det är en fråga som man måste ställa sig som kock eller kocka.
Inte tu tal om den saken!
Mvh Max Hobstig

PS angående recepttävlingen
Min väninna deltar inte. Man kan dock kolla hennes recept i Christinas blogg

Jesper sa...

MAx Hobstig! Kul att du hittat hit och tar dig tid att fundera kring de riktigt stora sakerna i livet! :-)

Kram, pårej!

/Lavskägge

mardin sa...

Vill tipsa om www.svenskfisksoppa.se, en webb med just fisksopperecept där bästa receptet vinner fina priser!


Varför inte lägga upp dina recept även där? Jag lovar att rösta på dig!

Mvh
Mardin

Jesper sa...

Har faktiskt redan lagt upp recept där... :-)