onsdag, april 04, 2007

Statsministerns matvanor

läser i en notis i DN att Fredrik Reinfeldt tydligen vid något tillfälle har varit på ett sjukhus i Oskarshamn och att han där avstått från att äta stekt sill med löksås.

Inte för att vara sådan - men vad är det för en statsminister som antingen A) inte vill äta samma mat som alla andra som vårdas av landstingsvården eller som B) inte äter salt sill?

Jag vet inte vilket som upprör mig mest - att han tror att maten i landstinget är så dålig att han måste ta in mat från en annan restaurang, eller att karln inte äter salt sill...

För ärligt - salt sill med löksås är ju "fett schysst" som vi säger i förorten.Edit: Rutans blogg skriver bra om det här.

5 kommentarer:

Anne sa...

Salt sill hade jag också passat på, ska jag erkänna. Fast hade jag varit statsminister hade jag nog härdat ut och försökt vara lite smidig. :)

begpie stugots sa...

Det var nog inte han som skötte det där,och sen så skulle inte jag heller äta något jag inte gillar bara för att göra några sossar glada!!

Snubben sa...

Varför LÄSER du inte artikeln först innan du gör ett blogginlägg om den??

Eftersom du inte verkar orka läsa den så ska jag citera den här åt dig:
"Sjukhusmat dög inte åt Reinfeldt
Stekt sill stod på sjukhusets lunchmeny. Det dög inte åt statsminister Fredrik Reinfeldt, ansåg landstinget och beställde därför in mat från en av Oskarshamns finrestauranger.
– På sjukhusrestaurangen fanns bara stekt salt sill den dagen, säger sjukhusets verksamhetsutvecklare Stina Karlsson till Oskarshamns-Tidningen.
Men enligt landstingets kök serveras fem rätter varje dag.()
TT"


Var det Fredrik Reinfeldt som ratade sjukhusets mat, eller var det bara en olycklig rubrik?

Rutan sa...

Jag såg inslaget på Smålandsnytt, smålänning som jag är. Läs om det på min blogg.

Från det ena till det andra - känner igen dig från gamla 35+ - kul att ses igen!

Jesper sa...

Rutan: Kul att se dig här. Jag länkade till din blogg för jag tyckte inlägget var väldigt bra och balanserat.

Keep it up.