söndag, april 22, 2007

MysMiddag Med MediaKristofer

Killen tidigare känd som MediaKristofer är i stan över helgen och vi hade bestämt oss för att träffas och käka en bit under avslappnade former.

För Er som inte vet vem Killen Tidigare Känd Som MediaKristofer är kan man väl säga att vi är kompisar, ursprungligen genom frälsis, där vi förmodligen först kommit i kontakt med varandra genom min gamla scoutpolare Cicci.. Sedan gick åren, vi växte upp (nåja) och Kristofer hamnade genom livets små nycker i Sidney ett tag. Han kom hem därifrån för lite sedan och pluggar nu i Linköping.

I bekantskapskretsen är Kristofer känd för att vara en hejare på bl.a. videoredigering och som något av en "otos häxmästare". Kolla in på hans websida så förstår ni varför.

Nåväl. - i den här posten kommer jag från och med nu att kort och gott kalla honom "Kris". Jris kom alltså hem till oss igår, vid - jag vet inte riktigt - vi hade bestämt att vi skulle äta mellan sju och halv åtta någon gång och jag tror Kris dök upp lite före sju.

Middagen var en - föga teknsiskt avancerad, men ändå god (tycker jag själv) kokmposition i tre rätter med en liten sallad med rostat morotsbröd, kräftstjärtar och chiliaioli till förrätt. Därefter en smaskig bit fransyska som hade fått gå till slottsstek, till vilket jag serverade smörslungad tournerad potatis och rödvinssky (varför krångla till det?) och så slutligen, efter en stunds paus (man måste ju låta maten sjunka undan så man får plats med desserten också...) en varsin creme brulee (den här gången garnerad med jordgubbe och citronmeliss).

Gott och enkelt.

Kris hade också med sig en ask choklad, så efter sedvanligt matnörderi, diskussioner om media i stort och kristen media i synnerhet och skvaller från bekantskapskretsen åkte den gamla sällskapsslagdängan "sybarit" fram och chokladen inmundigades under idrottsliga former. Jag förlorade, för en gångs skull, inte. Klart skönt. :-)

Allt som allt en väldigt mysig kväll, med god mat, många skratt, trevligt sällskap och - trots att jag lagat den själv - god mat.

2 kommentarer:

Emanuel Karlsten sa...

"Trots att jag lagade den själv"??
Vad hände med självförtroendet nu? (och receptet?)

Jesper sa...

Well, recept.... Det är inte så mycket recept att komma med... Jag väntar på att Kris skall blogga om det. :-) Han var med och såg på hela tiden, så han skriver säkert ned receptet! :-)