måndag, januari 15, 2007

En helt vanlig måndag...

Måndagar är ju som bekant första dagen på veckan icg deb dag då allting "snurrar igång" igen efter helgen. Så även i mitt liv, numer, när jag inte så ofta måste stå i kök på helgerna, längre. Idag har det ringt nästan hela dagen och när det inte har ringt i telefonen har jag svarat på mail, chattat och svarat på frågor hela dagen, känns det som.

Det stämmer givetvis inte, men det blir alltid mer "prat" på måndagarn än under övriga veckan. Idag har "pratet" handlar om så olika saker som kunder som bråkar (och inte vill betala en faktura på ett jobb som redan är levererat, utan börja förhandla om kontraktet!), paketeringen av våra kvällskurser i matlagning och vad de skall ha för namn, kickoffen på cafe milano på torsdag och vad vi har för vegetariska alternativ till de som är vegetarianer i gänget, webb-TV-projektet, "tapas-på-svenska-baren" på Comedyzone i pingst och faktiskt ett rätt långt samtal med min kända författare till bror, som handlade om hur man kan häva skrivkramp.

Jag har nämligen skrivkramp.

Mitt kokboksprojekt har kört fast. Igen. Å andra sidan är det ju ingen som vill ge ut en till kokbok heller, så det lär ju lösa sig rent kemiskt, som man säger... Fick i alla fall tag på en kille som jag sökt till tapas-på-svenska-baren på comedyzone. Det blir bra. Han har jobbat med Mackan tidigare, och det har tydligen funkat bra. Så. Welll. Det blir nog bra.

Det känns i alla fall bra att återigen få ta på sig en kockrock det står "köksmästare" på och faktiskt leda lite i ett komersiellt kök. Jag har saknat det under de här månaderna på Cuibono.

1 kommentar:

Mamma sa...

Tapas på svenska låter inget vidare tycker jag. Tapa - står ju för lock som man lade över drinken så att inte flugorna skulle dränka sig i den. Tapas har ju kommit att betyda små rätter. Vad sägs om "lock och plock"? eller nåt sånt? svenska lockvaror? Eller Marcus förslag: plockmat.