onsdag, januari 10, 2007

Bloggutmaning!

Först dagens i-lnadsfråga: Var det rätt att Dag vann i "middagen"? Och vad skall man titta på TV nu för? Ok att Jamies fortsättningsserie om skolmat börjar idag, men onsdagar är traditionellt sett Fru Värns TV-dag så det går ett "jättespännande" program om en förlossningsklinik på någon faktakanal då, som jag alltid blir illamående av och går ut och diskar, i stället för att se... Jamie kanske finns på DVD?

Nåväl - fick genom Emanuels blogg en rolig utmaning och givetvis måste man ta upp den "kastade handsken":

"Uppdraget är att lista fem saker om dig själv, gärna saker ingen kanske visste, och en av dem ska INTE vara sann. Läsarnas uppdrag är att gissa vilken som är falsk."

Ok, så - är ni med? Här kommer mina fem saker om mig själv. EN av de är falsk:

1. Jag har lagat mat åt ett sällskap med bl.a. Anna Book, blivit "utkallad till bordet" beredd på en avhyvling och sedan fått (oförtjänt) beröm.

2. Jag har varit med på "Ingvar Oldsberg för närvarande" på TV och där framfört en egenskriven låt, ur en musikal. Låten hette "jag skall bli korvgubbe".

3. I en jamsession med John Norum, Ian Haugland och Mikka Hellsten brädat Ian Haugland på trummor, så han fick lira kompgitarr i stället.

4. Jag har tacklat omkull Niclas Falk.

5. Jag har hånglat med en av basisterna jag lirat i samma band som.


För Mackan gäller givetvis två utslagsfrågor, eftersom han VET vilket av ovan som inte är sant, nämligen:

A) På en spelning med bandet "Distortion" i Örebro blev fi kraftigt flirtade med av en tjej som sedemera tyckte att jag "lät bättre på radio än vad jag såg ut i verkligheten". Vilken artist "stal showen" genom att bli uppkallad på scen av PEB för att "dra ett extranummer" med Eric Claptons "Tears in heaven"?

B) Under min första klättring på Ristafallet skulle min klätterpartner blåsa en isplugg ur isskruven, när vi plockade ihop. Det var närmare 30 grader kallt och han/hon frös fast med läpparna mot skruvhuvudet. Hur kom han/hon loss? Och med vems hjälp?

7 kommentarer:

JonasBerg sa...

Det är basisten. De andra grejerna låter åtminstone möjliga.

Anonym sa...

Det där med Oldsberg låter så fånigt att det säkert är sant... men jag gissar på det ändå. Det skulle ju bara vara för roligt!

Annars är det rätt otroligt att du skulle ha brädat Ian! Men, å andra sidan, har jag aldrig hört dig spela trummor...

Mackan sa...

Nummer 4 måste vara falskt, du kan omöjligt tackla omkull någon :)

(Nej, jag deltar utom tävlan - och jag minns faktiskt inte att någon spelade "Tears in heaven", även om jag kan ha fel. Dock "Wonderful tonight" och "More than words", men vi kanske talar om olika personer här...)

Mamma sa...

Gammal och gaggig, så vet inte jag vad en i-lnadsfråga är för något. men visst var det rätt att Dag vann! Han kunde ju faktiskt laga mat! Vad du ska titta på nu, vet jag inte riktigt, men går inte Bollibompa fortfarande?

Jesper sa...

Mamma: Tack för ditt stöd. :-)

Som svar på din fråga: I-lnadsfråga är: Felstavat. Det skall vara I-landsfråga, givetvis.

Mackan sa...

Det här är rätt kul! Väntar med spänning på någon slags facit, så småningom.

I kväll blir det premiär för en ny efterrätt här hemma, då vi har Bergmans på middag (där en har diabetes) - Cidergelé med svenska bär. Provlagning gick sådär, men jag tror att det blev bra till slut... ...provsmakning gick bättre :)

Har för övrigt just nu BBCs matkanal, tills de har släckt ner den för oss. Hämtade digitalbox härom dagen och fick 136 (!) kanaler. I 18 dagar, dårå. Men än så länge kan man titta på matlagningsprogram till ögonen blöder.

Joi sa...

tror att det är 3:an men har så dåligt minne när det gäller saker du gjort