fredag, januari 05, 2007

Beta önskas.

Håller, genom jobbet på Cuibono, på med att försöka sätta ihop en kvällskurs i matlagning.

På 4 kvällar om 3-4 timmar vardera. Vad skulle DU vilja lära dig?
Vad får det kosta?
Finns det något annat som skulle skapa "mervärde" - t.ex. "ett förkläde med namn på" eller "receptsamling i fin pärm" eller något... Kort sagt - finns det något som skulle kännas "extra kul" att få som "present i paketet"?

Skriv gärna ett par rader...

5 kommentarer:

Anne sa...

Jag skulle vilja lära mig klassiker som hur man styckar kyckling och tranchering. Och så en kväll om såser - hur gör man eg. en bra hollandaise, eller en schysst vaniljsås, osv. Fyra kvällar - jag är rätt snål, 1500:-? Receptpärm betydligt trevligare än förkläde, och lätt att fixa till snyggt.

Mackan sa...

Själv skulle jag vilja lära mig tekniker. Som att kunna hacka sådär snyggt och snabbt som de gör på TV.

Och - om man får vara jättetråkig - hur sjutton man kan förfestliga lite vanlig mat (som kyckling, köttfärs, pannkakor, korv...) i stället för typ "sjögräs och rökt flingsalt. Finge jag lära mig 20 nya korvrecept skulle det vara värt 2000 pix. Lätt. Broderat förkläde eller inte.

(Jorå - du vet att jag inte bara lagar köttfärslimpa och steker blodpudding, jag heller, men...)

Jesper sa...

Hmm. Skall tänka till lite. För - som vi diskuterat, både inom företaget och med flera andra - det finns ju olika målgrupper. Jag tror att t.ex. ni två (som bägge är mellan 25 och 35, är hyffsat matintresserade och följer med i aktuella TV-shower etc.) kanske vill ha ut något annat av en kvällskurs än t.ex. farsan och hans gelikar - d.v.s. män över 60 som inte kollar på mat-TV, eller lagar speciellt mycket mat.

Jag funderar på att kanske paketera två olika sorters kurser. En "grunder (svensk husmanskost)tips" för folk som typ farsan . Enkla grundrecept som ger en liten reportoar med schyssta, men lättlagade rätter,och så kanske en "köksskola i miniatyr" som skulle kunna vara "knivteknik, emulsioner, och skojiga grejer att impa med" av typen souffleer, bearnaise och hollandaise, kanske göra egen pasta, inälvsmat (pateer, riletter, korvar) och kanske något mer?

Jaja, vi får se. Jag skell se ifall någon mer skriver något innan jag postar igen.

Farsan sa...

Farsan ser en massa matprogram på TV men det är ju till stor del fejk med en massa gjorda förberedelser som man inte får se.
Matlagning behöver inte vara att impa men att göra saker enkelt och gott.Det är tillräckligt mycket imp. Olika målgrupper är ettmåste liksom nivåanpassat.Det finns mat som kan ersätta uppvärmda fiskbullar direkt ur burken.

Jesper sa...

Hmm. Dåså. Jag skall tänka lite till på en del koncept, men jag antar att jag kan återkomma till Er med nya inspel på bollande...?