lördag, februari 18, 2012

Falska viltfärsbiffar

Eller ja... Vad man nu skall kalla dem... Köttfärsbiffar, kryddade med lite viltvänliga kryddor, svampsås och rårörda lingon.

Rårörda lingon: 500g lingon rörs ihop med 1 dl socker. Låt stå och dra ett tag.

Köttfärsbiffar (11 st):

1 kg köttfärs
1,5 dl vispgrädde
2 tsk torkad timjan
2 tsk rosmarin
1 grov nypa flingsalt
Några varv med pepparkvarnen

Rörs ihop i en bunke till god färssmet. Forma 90 grams biffar. Jobba gärna på plastskärbräda, då är biffarna enkla att forma.
Stek i smör och olja några minuter på varje sida. Lägg sedan i ugnsform och låt gå färdigt i ugnen.

Svampsås:

Stekskyn från pannbiffarna bryner svampen. Såsen späds med grädde och reds av med majsstärkelse (maizena). Smaka av med timjan, rosmarin, salt och peppar.

Gott och enkelt.

Bon appetit!

2 kommentarer:

Den gamle kaptenen sa...

Viltfärsbiffar med pommes frites har jag aldrig provat. Rårörda lingon är inte helt fel.

Jesper sa...

Den gamle kaptenen: Så böir det gärna när man lagar mat till - och med barn - som kanske helst äter just pommes frites och hamburgare. Då blir kompromissen "inte hamburgare, men väl tillplattad köttfärs - men med pommes frites". :-) Och det funkade alldeles utmärkt.