måndag, februari 13, 2012

Dagens aftonblad "scoopar" Melker Andersson

Vad säger ni om det här? Känns som lite av sensationsjounalistik, tycker jag.

2 kommentarer:

Den gamle kaptenen sa...

Om det han visade i TV för några år sedan när han skulle vara "elaka kocken" var hans rätta jag så förstår jag precis varför det finns dessa synpunkter. Man kan inte vara elag när man är chef, inte ens i krogsvängen.

Jesper sa...

Den gamle kaptenen: nej, du har rätt, men att göra kopplingen till hur mycket han tjänar på sin verksamhet känns lite som om man söker en mer sensationell nyhet än vad som faktiskt finnns? Jag tror själv att Melker är fostrad i högpresterande kök ungefär i samma skola som Gordon Ramsay och Marco Pierre White, och då är det nog lätt att man tar efter och att det blir lite gapigt. Igår började det ryktas i ordalag av att "det kokar hos Melker", bland t.ex. twittrande kockar. Det är nog en hel del missnöje bland hans personal med hur han beter sig. Å andra sidan finns det flera som jobbat med honom som säger att det är det bästa och mest lärorika de varit med om.

Men köksbranschen är traditionellt rätt "hård" och en tradition av "if you can't stand heat - get out of the kitchen" finns helt klart. Är det rätt? Jag vet inte. Men det är så... Tack för din kommentar här i alla fall.