fredag, februari 12, 2010

"Italiensk köttfärslimpa"

Gillar - trots att jag inte borde det som kock - köttfärslimpa. Det är gott och går att variera i det oändliga. Fyll den med något som svamp på hösten och krydda med timjan och rosmarin och plötsligt har du en "höstmustig" köttfärslimpa, med rödbetor och kapris och vårprimörer på sommaren och du har en "sommarköttfärslimpa".

Gjorde en "Italiensk köttfärslimpa" på jobbet idag, som blev mycket uppskattad. Jag skriver italiensk inom citattecken för jag vet egentligen inte om italienare äter köttfärslimpa. Men det var i alla fall en köttfärslimpa fylld med "matlagningsgräddedränkt" ströbröd, basilika, persilja och vitlök. Smaskigt.

Och till denna en "tomatgräddsås" på spadet från köttfärslimporna, lite bong oxfond, lite rött matlagningsvin, lök, krossade tomater och en massa grädde.

Till detta serverades idag potatis, men jag skulle kunna tänka mig att det t.ex. skulle kunna funka med gnocci eller någon pasta också. Och nästa gång ska jag nog klä mina köttfärslimpor i lite pancetta och kanske fylla dem med ost och soltorkad tomat också. Just idag hade jag både olika sorters mjölköverkänsliga (mjölkprotein och laktos) och tomatallergiker, liksom någon muslim med bland gästerna, så det fick bli ett lite förenklat recept.

Gott blev det i alla fall.

2 kommentarer:

kallskänkan sa...

det var mer än gott!

Jesper sa...

Tack, det var snällt.