Den här veckan har jag (bl.a.) serverat sjömansbiff, en riktig gammal klassiker.
Vanligtvis när jag lagar sjömansbiff på jobbet kan det gå lite hur som helst. Ibland går det bra och ibland äter ingen. Det är lite konstigt. Eller inte, förresten. Jag tror - kanske orättvist - att barn kanske inte så ofta äter sjömansbiff hemma längre.
Med lite gräddfil och ättiksgurka blev det emellertid rätt populärt den här gången och även om det inte var någon direkt kioskvältare var det inget fiasko heller...
--
Sjömansbiff (4 port.)
8 stora potatisar av fast sort
500 g strimlat nötytterlår
2 lökar
5 lagerblad
7 kryddpepparkorn
1 tsk salt
2 msk koncentrerad fond (mörk oxfond)
½ dl lättöl
Smör till stekning/bryning
Skala och skiva löken och lägg i en stekgryta svetta dem i smöret
Bryn köttet i smöret tillsammans med löken
Skala och skiva potatisen så tunt som möjligt.
Slå över kryddor, buljong och lättöl och låt koka ihop tills köttet är mört och potatisen mjuk.
Servera, gärna med ättiksgurka
2 kommentarer:
By all means - det här är inte ett kokboksfoto... Haha.
Tack för ditt stöd. :-)
Skicka en kommentar