lördag, maj 16, 2009

En festlig vecka i bilder

Den här veckan har verkligen varit festlig! I måndags, onsdags och i torsdags hade vi födelsedagskalas på jobbet, det har varit förskolans dag (i torsdags), Fruhippa och här hemma har dottern hunnit bli fem år...

Det jag tänkt allra mest på har faktiskt varit dotterns födelsedag. Dottern blev fem år i onsdags och i måndags kväll bakades det maränger. O. var hemma hos mig en sväng och hjälpte till och såhär vackra blev de äggformade små fluffighetsgodsakerna.

Dottern åt dem på onsdagen och gillade att de blev lite sega i mitten och att de var så fina i formen. Kul.
Kollegan L, som inte tål allt vi hade i veckans soppa, gav inspiration till den här lilla soppan på potatis, lök, kycklingbuljong, vitt vin och grädde. Här med kryddolja och krutonger.
Varje vecka (nästan) nu i maj har vi också ett antal "födelsedagskalas" på förskolan. Då bjuder vi på frukt som vi skär lite vackert och lägger upp på fina fat till födelsedagsbarnet. Här har O förberett fina clementiner till ett av kalasen. Det har varit tre den här veckan!


Smoothie på väg till en av födelsedagsfesterna.Hela veckan har märkts av Fruhippan på fredagen. På torsdagen var det "förskolans dag" och förutom korv med bröd till lunch och kakbuffé med föräldrarna på eftermiddagen hann O. och jag med att göra några av rätterna till festen på fredagen. Här en av korgarna av rostad parmesan med ostcreme.


I onsdags var O. på Ikea och gjorde några schyssta inköp. Som här - till fikahörnan på Solbacken. Här är de nya snygga kopparna.


--

Tack, O. för alla fina bilder!

2 kommentarer:

Åsa sa...

Den där soppan blev jag jätte nyfiken på, den låter god, den vill jag prova=)
"Fruhippans" buffé blev bara såå god. Jag blev extra förtjust i pamesankorgarna, de var sagolikt goda... men musslorna får du behålla `=)

Jesper sa...

Åsa: Mmm. Fruhippan var lite av en pärs. Men väldigt kärt besvär. Det är roligt att få göra något "extra" ibland. Parmesankorgarna är lite meckiga att få till, de första gångerna, men de blir väldigt goda!

...

precis som musslorna. :-)