söndag, mars 26, 2006

Man är inte 20 längre...

Hmm. Man är inte så ung och stark som man tror.

Efter gårdagens näppeligen tunga pass sade min kropp helt enkelt åt mig att coola ner och ta det lungt ett tag. Det började med att jag fick byta kockrock, för jag började blöda näsblod. Med en ny och fräsh kockrock och en papperstuss i näsan var det så dags att bära ut soporna, något som är en enkel match. Jag stretade och drog och tryckte att det jogrde ont i varenda led. Jag orkade inte slänga in soporna på högen i soprummet, utan släpade in säckarna precis innanför dörren...

När jag kom hem hade jag 39,6 i feber.

Jag somnade framför SCI Miami utan att veta hur det slutade.

Idag är jag hängig, men har av någon anledning ingen feber, just nu. Har lite ont i halsen och är snorig, eller något, som täpper i näsan. Ibland luktar det blod i näsan.

Elma har fått någon slags förkylning och hostar och vill inte äta, så jag antar att vi har åkt på samma grej.

i morgon skall jag vara hemma. Jag har gjort något så ovanligt som ringt mig sjuk eller "vård av barn", vilket det nu blir. Jag vill ta varma bad och massera ömma muskler, men med en infektion i kroppen vågar jag inte.

Hade fått mail från kocktina. Kul. Skall försöka lura henne att jobba några timmar extra hos mig så och då. Vi får se hur det går. Hade fått vykort av Mackan på jobbet - "lillkillen" - från Thailand, i fredags. Kul. Han verkade a det bra. Skönt för honom. Han är verkligen värd det. Samtidigt vill jag inget hellre än att han skall komma tillbaka så vi kan jobba ihop. Dels är han så duktig, och els jobbar vi bra tillsammans.

Jo - mammas fisk kommer nog på menyn om någon vecka. Jag skall se vad jag kan få tag i för fisk billigt. Och så måste jag göra något åt receptet, som kräver rätt mycket purjolök och dill till bädden... Hmm.

Undrar förresten var man kan fylla på sin köksblåslampa någonstans? Den skall ju gå på sådan där cigaretttändarvätska... På macken?

Känner i kroppen att man inte är 20 längre.

Jag orkar ingenting, känns det som.

Det blir typ färdig burksopppa och våfflor på mix ikväll. Det är ju våffeldagen.

Vi hörs.

2 kommentarer:

Z@zu sa...

Man köper en refillgasflaska å fyller på blåslampan på samma sätt som man fyller dyrare cigaretttändare. Brukar finnas på större varehus eller mackar å så. Dock inlåst eftersom små raringar har kommigt på man kan boffa den gasen.

Jesper sa...

Mmm. Skall kolla det. Just nu får jag grilla toppen på mina creme brulée i ugnen - vilket i och för sig funkar, men det är ju mycket roligare att leka med öppen eld och verktyg som brummar!