tisdag, mars 07, 2006

Helgens små äventyr...

W är sjukskriven för något knas med axeln, så jag fick ta helgen igen. Det var helt ok, men det var lite mycket att göra. Det blev emellertid poppis käk och det är ju det som är viktigast.

I lördags gjorde jag katrinplommonspäckad karre, med potatis (och ris till de som ville ha) och äppelgräddsås. Jag gjorde på drygt 15 kilo karre och hade två skivor kvar efter servisen. Kul. Det är ett bra betyg.

På söndagen gjorde jag min gamla boeuf bourguignon, och den gick som vanligt väldigt bra.

Jag orkade inte fixa med efterrätter, så det var mest fruktsallad och glass och vispgrädde och sådant som skulle fixas till... Skönt.

I Lördags var "husbonn" - S, på jobbet, för att städa sitt kontor. Vi hade ett snack om bl.a. hur beställningarna skall funka och hur det funkar med W. Jag försökte vara diplomatisk, men jag tror att det kom fram vad jag tyckte ändå.

I Söndags var jag efter, i princip hela dagen, trots att det bara var köttgryta att fixa ihop, för jag hade en hel del grejer att ta hand om från veckan. Beställningar och inventering, t.ex. Jag blev - trots att jag var på jobbet nästan en timma före utsatt tid - kvar på jobbet en timma efter utsatt tid. Långpanna igen...

Igår var jag helt slut. Mest i kroppen. När man jobbar i ett kök så skär man sig, bränner sig, kommer åt hörn på bänkar och grejer hela tiden. Inte minst står man på klinkergolv, så jag var öm i hela kroppen kändes det som. Flera av fingrarna var svullna av småsår och brännblåsor, mitt högra pekfinger hade skavt av en del under, där min gamla knivvalk tidigare funnits. Det tar några veckor att få tillbaka kockhänderna, nu när man varit hemma ett halvår med lillan. Fötterna kändes som om de skulle trilla av jäms med anklarna. Ryggen var stel och det knakade i axlarna.Det låter kanske hemskt, men det var faktiskt rätt skönt att lämna Elma hos dagmamma, så man fick vara lite ifred ett tag och ta hand om sig efter helgen.

Igår hade jag alltså "ledig dag", men den gick åt, i alla fall till en del, att ringa runt till elverantörer och beställa grejer och/eller skälla ut dem för att de skickat dåliga grejer till mig.Min kötthandlare hade dessutom gjort en dumgrej: Jag ringde in en order i fredags, på deras telefonsvarare, eftersom kontoret hade stängt tidigare (när det var helg). Den ordern kompletterade jag sedan på söndagen, men igår när jag ringde dem har de skickat ordern från fredagen i ett kolli och ordern från i söndags i ett annat. Så de kom helt enkelt med grejer till oss två gånger igår. Jag talade med dem och berättade att jag inte tänker betala dubbla fraktavgifter. De höll med.

Idag skall jag ringa Elin och kolla hur allt funkar.Hon och Cicci kör själva idag, och eftersom de båda är vikarier kan det bli lite... .. . . rörigt. Hoppas att det funkar, i alla fall.

I morgon skall vi servera fläsklägg med rotmos på jobbet. Det brukar vara poppis.

Ikväll skall jag förresten till Culinar igen. Vi har kycklinglektion idag, så det blir bl.a. styckning. Kan bli kul, men jag tycker kyckling är en tråkig råvara. Men det är väl så - alla momenten måste ju klaras av, för att ta examen, så... Det är ju bara att bita ihop.

Nej - nu skall jag göra mig klar för tandis. Vi hörs.

Ps. Fick förresten ett mail från min gamla "snacka-mat-kompis" Zazu för ett tag sedan. Jag har inte skrivit om det, men jag vet att Z läser här ibland, så... Tack. Och kul att du hörde av dig. Vi hörs. Ds.

1 kommentar:

Z@zu sa...

I bland kan man säga..... var första gången sen jag skrev senast om man så säger. Men gissade du var för mycket exibisionis, svårt ord för en ordblind, för att inte finns on the net. Vissa sätter spår. Bra eller dåligt, vet inte... men spåren finns. Snack om mat? ja... de var väl sånt vi pratade om oxå.
Live on. ;-) å du har väl inte suddat min chokladpudding?