söndag, januari 23, 2005

Önskelistan just nu...

Ja, ibland vill man ha grejer till sitt kök och/eller böcker eller så. Även om jag har ett VÄLDIGT välutrustat kök finns det alltid grejer jag gärna skulle vilja ha. Dessa är just nu, utan någon speciell ordning:

1) Köksblåslampa/brännare (för att fixa crème brulée, t.ex.)
2) Anthony Bourdains "Les Halles cookbook". (Mest för att jag älskar allt av Anthony Bourdain och kokboken verkar jättekul!)
3) En stor, riktigt finmaskig sil. (Jag har saknat en länge.)
4) Färgade skärbrädor i grönt, brunt, gult, rött och vitt (så att man kan använda olika skärbrädor för t.ex. kött, kyckling, grönsaker och lök).
5) Nya distans/timbal-ringar, eller ringstansar. (Mina börjar bli ovala).

Annars är jag i stort sett lycklig.

4 kommentarer:

Anne sa...

1:an har jag - fick i julklapp, men jag har inte riktigt fått fason på den än. Tyvärr är det ingen annan här som gillar creme brulee - och jag kan ju inte bara göra till mig själv liksom. Så, inte mycket träning.

2:an har jag ju som sagt också, men har bara läst igenom inledningen än. Fantastisk, förstås.

Min egen önskelista? Timbalringar vore kul, och framför allt tårtringar. Och sen länge, två 8-tums non-stick springformar. Och en fyrkantig 8-tums form till brownies. Gärna.

Jesper sa...

Jag har en när och kär som önskar sig just en köksblåslampa. Jag är tyvärr inte så haj på området, så jag googlade på det och landande här.
Frågan till Dig är då, var kan man få tag i en sådan här rolig grej?

Bra blogg för övrigt!

Jesper

Jesper sa...

Jag tror att MIN köksblåslampa, som jag till sist fick, var köpt på NKs köksavdelning (som väl är en DUKA butik?)

Nåvöl, har sett att de också finns på bl.a. Cordon Bleu och andra välsorterade köksbutiker, så kolla in där och lycka till med letandet! Och tack för de snälla orden.

Jesper sa...

Surfade precis in p� Duka.se och va hittar man p� f�rstasidan om inte "Dagens Julklapp": En Creme-brulet br�nnare till halva priset!

Tack!