onsdag, mars 07, 2012

Det här kräver en riktig festmåltid!

Halloj, alla läsare. Som ni som läser bloggen regelbundet vet om har jag i ett par veckor sökt jobb.

Då min anställning i nacka kommun upphörde - den 18e februari stod jag alltså utan möjlighet att försörja mig och barnen. Orosmolnen har hopat sig och vissa framföallt kvällar har känts tämligen desperata. Som kommunalanställd kock har jag helt enkelt inte kunnat lägga undan pengar "tills den dag då de kan behövas" utan behövt koncentrera mig på att hitta ett nytt jobb så snart det bara går... Jag klarar helt enkelt inte flera månaders arbetslöshet.

Men mitten av februari är sällan högsäsong för kockar. Och som sagt - jag har varit tvungen att söka ALLT som jag över huvud taget skulle kunna ha chans att få jobb inom - för att så snart som möjligt få en ny anställning. Och få en ny trygg inkomst.

Och idag har jag fått nytt jobb. Något jag är jätteglad över.

Jag har fått ett jobb med bättre möjligheter till "trixande med arbetstider", betydligt bättre lön (runt 33 procent lönelyft) och jag har återigen fått möjligheten att jobba med gamla kompisar - människor jag verkligen tycker om!

Och imorgon arbetar jag min första dag på min nya arbetsplats.

Det kräver en festmåltid, så ungarna fick idag välja precis vad de ville till middag. Man skulle kunna tro att "kockens ungar väljer oxfile", men för mina barn var det godaste de kunde komma på, själva festmåltiden att fira denna glädjens dag:

en kokt med mos på den lokala grillen.

Skoj!

--

Nåväl. Jag byter inte bara arbetsplats, utan även karriär. Jag kommer inte längre laga mat professionellt. Och just det gör förmodligen att det blir tyst här på bloggen. Åtminstone ett tag. Jag har just nu inga uppslag om vad jag ska skriva om. Och den närmaste tiden har jag så mycket annat att plugga in och vänja mig med i mitt nya jobb att jag säkert inte hinner skriva på Krubb.

Om jag fortsätter att blogga på Krubb får tiden utvisa, men det kommer då att möjligen bli ur ett nytt perspektiv. Mitt liv har ett nytt perspektiv. Ett perspektiv som inte längre kretsar kring mat.

Vi får helt enkelt se vad som händer.

Men jag vill tacka Er, mina läsare, för tiden som varit. För Ert intresse. För Era kommentarer och allt jag lärt mig av Er de här åren. Några av Er känner jag bättre än andra. Vissa har varit med i princip från början. Andra har kommit in efterhand. Men ni har alla hjälpt till att göra Krubb till den blogg den är idag. Tack.

13 kommentarer:

Annika sa...

Stort grattis, Jesper! Det måste kännas skönt att slip stressen i att söka jobb.

Givetvis hoppas jag att du fortsätter skriva här, även om du byter bransch.

Allt gott till dig!

Jesper sa...

Annika: Tack snälla. För allt. Du är en riktig kompis!

Monica sa...

Grattis! Och Lycka till. Och du kan kanske ändå nångång blogga om vardagskockandet och tankar om mat...

Jessica sa...

grattis till jobbet!
Hoppas du fortsätter skriva när andan faller på.

Jesper sa...

Monica: tack!

Jessica: Tack. Jo, vi får se lite vad som händer. Eller inte händer? :-)

Pellis sa...

Tycker du ska skriva lite ändå! Grattis till jobbet!

Anonym sa...

Grattis till nytt jobb! Så skönt att det har ordnat sig. Hoppas vi ses och hörs.
Kramar
Magdalena

Den gamle kaptenen sa...

Fortsätt för du behövs. Om idéerna tryter kan jag ge dig ett tiotal tips.

Jesper sa...

Pellis: vi får väl se - i framtiden - vad det finns att skriva om och hur... Jag vill inte lova något om skrivande jag inte kan hålla. Och tack. Det känns jättekul, och utmanande, med nya jobbet!

Magdalena: Tack. Och tack för kontakten med dina kompisar på El Amir, Även om det ordnade sig för dem med annan kock. Vi får försöka träffas snart. Kanske där?

Den gamle kaptenen: vet kanske inte om jag behövs direkt (i bloggosfären) - det finns ju väldigt många bra matbloggar där ute - men tack för dina snälla ord. De värmer! Och tack.

Johan sa...

Grattis till jobbet!

Jag hoppas som alla före mig att du fortsätter blogga och inspirera.

Jesper sa...

Johan: tack så hjärtligt.

Nina sa...

Grattis till jobbet! Men det vore synd om du slutade skriva.
Lycka till / Nina

Xtian sa...

Även jag stämmer in i hyllningskören. Stort grattis.

Skriver du blir vi nog alla glada men kan förstå om det blir tajt. Men hoppas gör man allt litegrann...