söndag, mars 04, 2012

En helt vanlig sockerkaka

75 g smör
3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl vatten eller mjölk
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver

Smör och ströbröd till bakformen

Smörj och bröa en bakform ordentligt.
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret
Vispa ihop ägg och socker
Tillsätt vaniljockret
Vispa hela tiden våldsamt
Tillsätt mjölet lite i taget
Tillsätt det smälta smöret
Späd smeten något med vatten
Tillsätt bakpulver

Häll upp kaksmeten i din smorda, bröade form. Skjuts in i ugnen! Grädda i typ tre kvart.

2 kommentarer:

Jessica sa...

man kan i princip helt hoppa över bröandet om man tycker att det är meckigt bara man smörar ordentligt.

Jesper sa...

Jessica: det beror nog kanske på vad man har för form? Tycker jag fastnar hela tiden om jag inte bröar...