måndag, mars 05, 2012

Pepparrotskött

En billig, god, enkel, lite gammaldags gryta.

200 g högrev putsas och tärnas
Bryn köttet i lite smör och salta ordentligt. Häll över i tämligen stor gryta täck med vatten. Låt koka länge.
Under tiden, tillsätt lagerblad, morot, palsternacka, lök och några kryddpepparkorn i buljongen från köttet. Ta ur köttet i buljongen när det är riktigt mjukkokt, så det nästan faller sönder. Låt svalna något.

Ta nu i en annan kastrull och gör en bechamel. Skeda i några skedar av buljongen. Riv i färsk pepparrot på slutet.

Lägg i köttet i såsen och servera med kokt potatis.

2 kommentarer:

Ingvor sa...

Ser jättegott ut! Det vill jag ha!

Jesper sa...

Ingvor: då får vi väl fixa det någon dag? Kanske går att göra såsen utan mjöl, typ med creme fraiche, i så fall, för att inte peta i onödiga kolhydrater...