torsdag, mars 01, 2012

Restaurang vill satsa på striptease i djurparken

Idag skriver bl.a restaurangvärlden om restaurangen i Lycksele djurpark och att man från kommunens håll inte lyckats stoppa restaurangens planer på att ha striptease där.

Bakgrunden är följande: djurparken ligger på kommunägd mark. I djurparken finns en inte särskilt lönsam restaurang.

Restaurangen har på flera andra misslyckade sätt försökt marknadsföra sig. "Vi har prövat allt" säger man. Nu har någon emellertid kommit på att inget säljer korv och pommes så bra som en naken tant, och således tänker man sig just detta, för att dra folk till djurparksrestaurangen.

Djurparken, själva zooet alltså, tycker emellertid inte att det passar sig. En djurpark är ju en miljö som traditionellt ses som tämligen mer barnvänlig än striptease. Man uttrycker att man inte tycker det är lämpligt till restaurangägarna, som ändå tänker fullfölja sitt strippkoncept.

Men marken som djurparken ligger på, och restaurangen själv ägs av kommunen. Där är man heller inte roade av stripptease- id'en och vill få tilltaget stoppat.

Detkan man emellertid inte, för några förbud mot t.ex. striptease finns inte i det hyresavtal man har med restaurangägarna.

"Vi måste bli tydligare när vi skriver avtal" säger en tjänsteman i kommunen.

Lycksele djurpark har specialiserat sig på nordiska djur.

3 kommentarer:

Din Onda Tvilling sa...

"inget säljer korv och pommes så bra som en naken tant"

Tryck på T-shirt.
Åk till Lycksele.
Sälj utanför restaurangen i fråga.

Din första miljon...

Mattias Granlund sa...

Haha, min första tanke var faktiskt att det är en lysande idé! Sen läste jag hela inlägget och ställer mig lite tveksam.
Men om de skulle ha öppet kvällstid så kan man ju tänka sig ett lite exklusivare klientel (förutsatt att det hela är smakfullt gjort) och en seriös meny. Men en korvmoj med strippor? Njae.

Jesper sa...

Min onda tvilling: :-) tack för tipset! Veckan efter kommer någon att stå där med en annan tröja: "inget säljer t-shirts som töntiga slogans!" :-)

Mattias: Tror kanske då att djurparken ifrråga måste ordna med olika öppettider - en för mer familjeorienterad underhållning och en för mer vuxen dito. Möjligen krävs ordningsvakter och liknande arrangemang... Problemet, som jag ser det, är attrestaurangen ligger inne i en inhängnad park och att enda vägen in är just genom parken.