(8 st.)
1 st vaniljstång, delad på längden
4 äggulor
6 dl vispgrädde
1 cl whisky
Får skjuda ihop sig under vispning till en tjock vaniljsås på låg värme.
Ta ur vaniljstången och lägg den i florsocker. Det blir världens godaste vaniljsocker på någon vecka!
Tilsätt i smeten 1 - 1 1/2 dl gelesocker.
Låt sockret lösa sig under vispning.
Slå upp i formar och låt svalna. Gärna i kylskåp.
När puddingarna satt sig, garnera med några björnbär i varje skål.
Smaklig måltid!
lördag, oktober 08, 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
1 ml whisky låter väldigt, väldigt lite även för nån som inte vill bruka alkohol som berusningsmedel... skall det vara 1 eller kanske fler cl? Annars ska jag prova i alla fall!
Tack, nu är receptet rättat...
Vågar man föreslå ett uppkok i vattenbad. För säkerhets skull. Är så otroligt lätt att bränna vid. Och det vill man ju inte. Framför allt inte om man ska stressa ihop pannacotta till typ en middag.
Skicka en kommentar