lördag, oktober 08, 2011

Vaniljpannacotta m björnbär

(8 st.)

1 st vaniljstång, delad på längden
4 äggulor
6 dl vispgrädde
1 cl whisky

Får skjuda ihop sig under vispning till en tjock vaniljsås på låg värme.

Ta ur vaniljstången och lägg den i florsocker. Det blir världens godaste vaniljsocker på någon vecka!

Tilsätt i smeten 1 - 1 1/2 dl gelesocker.
Låt sockret lösa sig under vispning.
Slå upp i formar och låt svalna. Gärna i kylskåp.

När puddingarna satt sig, garnera med några björnbär i varje skål.

Smaklig måltid!



3 kommentarer:

Mamma sa...

1 ml whisky låter väldigt, väldigt lite även för nån som inte vill bruka alkohol som berusningsmedel... skall det vara 1 eller kanske fler cl? Annars ska jag prova i alla fall!

Jesper sa...

Tack, nu är receptet rättat...

O. sa...

Vågar man föreslå ett uppkok i vattenbad. För säkerhets skull. Är så otroligt lätt att bränna vid. Och det vill man ju inte. Framför allt inte om man ska stressa ihop pannacotta till typ en middag.