måndag, oktober 31, 2011

Måndagslyx: kyckling med äppletzaziki

Stekte kyckling idag. Lite sådär måndagslyxigt. Tänkte först kanske göra en aioli till. Eller en citronsås. Men till sist blev det ett tillbehör från inspirerat från ett lite annorlunda håll under helgens gourmetresa: en enkel lunchrestaurang i Oskarshamn..,

Äppel tzaziki:

1-2 syrliga gröna äpplen
2 st vitlöksklyftor
1/3 gurka
2 dl matyoghurt

Börja med att skala gurkan. Ta ur kärnorna i mitten, så du bara har det fasta grönsaksköttet kvar.

Strimla gurkan tunt. Lägg på ett hushållspapper och salta ordentligt för att dra ur all vätska.

Skala och tärna äpplet fint. Ta bort alla kärnor.

Finhacka vitlöksklyftorna. I med allt i en bunke. I med matyoghurten och rör om ordentligt. Låt stå och dra i rumstemp i minst en halvtimma.

Inga kommentarer: