Det är Lucia i morgon och givetvis MÅSTE man ha ett recept på lussekatter på bloggen då:
Du behöver:
50 g jäst
100 g smör (som du smälter i en kastrull)
5 dl standardmjölk (3%)
250g Kesella
2 påsar saffran (1 g, alltså)
1½ dl socker
½ tsk salt
C:a 17 dl vetemjöl
Böanda ihop degen i en bunke, gärna med hushållsassistent, och låt jäsa i sisådär 40 minuter.
Ta ur degen och forma till vackra lussekatter. Dekorera med russin och pensla med uppvispad äggula.
Grädda på sisådär 220 grader i ungefär 8-10 minuter, tills lussebullarna har vacker färg. (Blir det gyllensvart har de i och för sig och fått färg, men lite för mycket!) ;-)
onsdag, december 12, 2007
Saanktaa Luu Ciaaaa, Sanktaaaaa Luciaaaa.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Hur gör man när man böandar degen? Samt vad kan man använda istället för Kesella om man inte har det för att man inte bor i Sverige.
Skicka en kommentar