Ibland känner man bara att "det var alldeles för länge sedan vi hade en tävling" och ibland hampar det sig dessutom stundom så att man har något pris att ge bort redan när tävlingen börjar. Ta det lugnt, det är inget som jag tänker göra någon ny vana av! :-) Men - i alla fall - jag tänkte mig ett tema som skall passa ihop med priset jag ger bort, och DET är minsann inget dussinpris inte!
Det är Mackan Anderssons senaste bok "Ur mörkret" som står på spel.
Men - säger du nu - det där är väl ingen kokbok, heller!
Och det har du ju alldeles rätt i. Det här är en samling vad vi skall kalla det... Skruvade skräcknoveller, kanske... om så udda ämnen som vad man äter när man vet att man skall bli uppäten, eller om kan vara vegetarian och vampyr.
Så på något sätt handlar i alla fall några av historierna lite grann om mat. Bara en sådan sak!
Men - tävlingsuppgiften, dåra!
(Joru, Rutan, nu kan du plocka fram alla kalvhjärnor och grejer!) :-)
Det handlar om blod.
Ni skall skicka in recept, eller länkar till recept med blod som ingrediens. Det är nu ni briljerar med Era Bodin Noir, era blodpuddingar, era blodpalter och vad det nu kan vara. Som vanligt - kom med ERA recept. Kör hårt och lycka till.
Tävlingen håller på till den 15:e december 23:59, så ni skall hinna få boken till jul.
fredag, december 07, 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Åh, jag passar nog den här gången... men boken verkar bra. :)
(Anne - jag är säker på att du kan köpa boken också, om du vill ha den.
Eller så kan du ju alltid lobba hos folk som köper julklappar till dig...)
Kul idé, Kottis. Det känns som om även jag passar denna gång. Jag tror att jag redan har ett ex eller två av den här ;)
Icke desto mindre kan du få ett recept på tillbehör till Blodpudding - nämligen Äppelchutney.
En gul lök per halvkilo äpplen. Välj en syrlig/sur äppelsort. Skala och finhacka och lägg i en kastrull tillsammans med typ 1 dl god vinäger, drygt 2 dl socker (eller farin...), russin efter behag, lite stark senap samt typ en tesked (röd) curry.
Koka tills allt är mjukt. Tillsätt äppeljuice för att späda om det behövs. För dem som vill ha mer "såsig" konsistens finns handmixer :)
Kanon till blodpudding. Speciellt om man har bacon och potatisbullar till.
*gnuggar händerna*
Skicka en kommentar