Inser nu att jag inte skrivit hittills i mars. Fy på mig. Men jag har faktiskt haft för mycket att göra. Markus kom tillbaka i tisdags, på jobbet, men innan dess har det varit rätt hektiskt med alla vikarier och sådär. Igår hade jag ett cateringuppdrag, som blivit ombeställt ett par gånger, med olika många gäster varje gång, som tagit oerhört mycket tid, så... Well...
Nåväl - cateringuppdraget, då? Det var en femtioårsfest. Mina svärföräldrars kompis Marias gubbe Olle fyllde 50 och skulle ha fest. Från början för runt 80 gäster. Efter ett tag ändrades detta till 100 gäster och igår, när jag kommer till festlokalen visar det sig vara 120 gäster. Lite sent att fixa till något, men Maria hade köpt korv, salladsgrönsaker, lite köttbullar och potatis, så jag fixade till det också, och satte ut på bordet.
I övrigt bestod menyn av en buffé på "Europeiska rätter" eller snarare "Svenska råvaror möter de stora europeiska köken", eller så. Mina rätter var i alla fall: Kycklingleverterrinne med balsamicovinägersirap, köttfärsspett med persilja, vitlök och basilika till tomat och paprikasås och en fetaostyoghurt, couscous med grönsaker, potatissallad, rostbiff, italienska charkuterier, kycklingben-"korvar" eller rullader - på urbenat kycklinglår fyllt med örter och paprika, pajer (en med fetaost, rödlök, soltorkade tomater och en med paprika, gul lök och curry), nachos med guacamole, diverse sallader, smördegsskruvar med soltorkade tomater och ädelost och så förstås bröd och kompletteringsmaten.
Maten tror jag var en succé, men jag var tvungen att gå, för att hinna med en buss, innan alla hade hunnit få mat... Jag skall tala med Maria och Olle sedan och kolla hur allt avlöpte.
En hel del av gästerna ville i alla fall ha namn och nummer och sådär, så vi får väl se ifall någon hör av sig och vill ha catering till någon mer fest.
Idag, första dagen på två veckor, lite drygt, som jag kan ta det riktigt lugnt (och inte gå upp tidigt och laga mat hela dagen) var jag faktiskt så trött på att stå vid spisen att det blev färdiga köttbullar och pulvermos till lunch.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
*ler* För det där var ju verkligen ursvenska råvaror. :) Men det låter väldigt gott.
Hej,
Läser din blogg men har inte kommenterat tidigare:-) Buffén verkade väldigt god. Jag gör pajer ofta, dock gör jag nästan bara tacopaj och feta/spenatpaj....Eftersom jag själv skall ha buffé på lördag så blev jag lite intresserad av pajen med paprika, curry och lök. Är det bara en vanlig paj med äggstanning och de nämnda ingredienserna?
Skulle man även kunna få be om receptet på smördegsskruvar med soltorkade tomater och ädelost? Det låter otroligt gott :-)
Ha det bra!
Anne: Njae, kanske inte ursvenskt, utom rensteken med pepparrotscreme i tunnbröd, kanske, men som sagt... rätt gott. Jag får tänka om lite till nästa gång, vad det gäller menyn, tror jag. Det kändes väldigt "medelhavs-wannabe" nu...
Kaxi01: Mmm. Även kockars barn äter fiskpinnar, typ... :-)
Dagmar: Wmördegsskruvarna är löjligt enkla:
Ta din favissmördeg (hemmagjord eller köpt spelar ingen roll, men jag gör ibland min egen) och kavla ut den så tunt du kan. Pensla lite tunt med en god olivolja. Hacka soltorkade tomater (jag beukar använda sådana i påse, som skall förvällas i lite vatten) och lägg på hälften av smördegen. Smula ädelost över. Vik den andra halvan av smördegen. Skäe i remsor och skruva dessa lite snyggt. Pensla med äggula. Sedan i ugnen i kanske 20 minuter på 150 grader, tills smördegen fått vacker färg.
Pajen var med äggstanning, rätt mycket fräst, gul lök (Glöm inte salt i pannan och så kan du mala lite scartpeppar över om du vill), gul och röd paprika och så tar du din favoritcurryblandning efter tycke och smak.
Lycka till...
Åh äntligen uppdatering! jag var lite orolig att du höll på att lägga ner sidan! Å nästa gång får du knäppa kort på buffén :)
Skicka en kommentar