tisdag, mars 15, 2005

Kampen om ugnen går vidare...

Vakna bloggläsare känner ju till att vi skall köpa ny ugn på jobbet, men för Er andra kan man väl säga att det nu står mellan två ugnar - en från Rational och en från Zanussi. Zanussi är lite billigare och den från rational är - har det visat sig - mycket bättre.

Eftersom våra leverantörer av ugnar givetvis vill sälja just SIN ugn har vi nu varit hos zanussi förra måndagen, och blev bjudna på italiensk mat, ugnssnack och en demonstration av en hel del utrustning i deras demo-kök i Electroluxhuset vid S:t Görans sjukhus.

Igår var vi hos rational. Demon var helt annorlunda. Istället för att ta dit "pelle kändiskock" som bjuder på mat hade man en snubbe som varit ute hos oss lite och tagit reda på vad vi lagar för mat (han hade fått vår matsedel för ett par veckor), han hade sedan en demo för Markus och mig, där vi själva fick laga den maten i deras ugn. Lysande. Det visade oss att det faktiskt gick aatt göra en hel del av den mat vi gör idag bättre i ugnen än på t.ex. stekbord och/eller i storgrytor. Dessutom var menysystemet till datorn på frontpanelen (jo, allt är datorstyrt numer) såpass enkelt att nästan vem som helst kan använda ugnen och få ett vettigt resultat. Att ugnen sedan kan skriva ut loggar för HACCP-självkontrollen och man slipper stå med termometrar och elände och fylla i blanketter är ännu bättre.

Needless to say blev vi kära och skall idag snacka med ägarna om att det blir en ugn från Rational och inget annat. Jag hoppas att vi får som vi vill.

Inga kommentarer: