Fläskytterfilen putsas, bryns i smör och olja och kryddas med lite salt, peppar och farinsocker och steks sedan i het ugn tills kärntemperaturen är 74 grader. Täck köttet med folie och låt vila en stund före tranchering.
Sås:
2 msk flytande honung
2 cl god whisky eller 1 msk whiskyessens
3 msk tomatpure. 1 msk om du använder muttis, den är trippelkoncentrerad.
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk lökpulver
1 msk koncentrerad fond
1 - 2 dl grädde (och då använder jag ALLTID visåpgrädde)
stekskyn ur pannan man brynt köttet med.
Lite torkad rosmarin
Zest och juice från en halv citron
1/2 dl koncentrerad äppeljuice
Allt får koka ihop under omrörning till en vacker sås. Smaka av med salt och blanka av/ montera med en matsked smör.
fredag, november 04, 2011
Fredagsmiddag - fläskytterfilemedaljonger a la Värn
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Vilken spännande och god sås. den ska jag laga nästa gång jag får tag på en fin fläskfilé!
Gör gärna det! Och kommentera gärna här, eller länka, och berätta om resultatet! Kul att kunna inspirera!
Skicka en kommentar