lördag, augusti 06, 2011

Lördagmiddag - lammkotlett med gott till.

Skrev ju förut om dagens överraskningsmiddag för Frk. W. med familj. Det blev de där lammkotletterna med klyftpotatis, rödvinssky och en liten grilltomat. Lammkotletterna gneds med flingsalt, svartpeppar, finhackad vitlök, rosmarin och timjan. Klyftpotatis var bara enkel potatis (fast potatis) skuren i klyftor och sedan ugnsstekt i lite olivolja, med timjan, rosmarin, persilja och flingsalt.

Rödvinssky är ju enkelt att göra, med en lök som tärnas, några lagerblad, rött vin (2 dl?) och fond (jag fuskade idag och använde fond från bong) som får koka ihop. Sedan smakas skyn av med lite socker och soja och reds med beurre-meunier (stavas det väl?). Till detta en ugnsrostad tomathalva.


Till efterrätt blev det en liten pannacotta med hyvlad choklad.

Pannacottan var egentligen bara lite vispgrädde och vaniljstång som fick kokas ihop och sedan sötades den upp med "gelesocker multi" - socker med gelantinpulver - för att stelna snabbare. Den pryds sedan av hyvlad blockchoklad och citronmeliss.

Gott och enkelt.

3 kommentarer:

Smulansbakblogg sa...

Mums det där ser himmelskt gott ut.
Lamm är sååå gott,men ändå gör jag inte de alls ofta.typ 1 gång per år,men nu blev jag allt frestad.

Anonym sa...

Lammkottletter - äter vi alldeles för sällan. Mums!

/skogsrå

Jesper sa...

Smulansbakblogg: Det var jättegott. Det tycker jag verkligen att du skall pröva på! Och om du gör det - blogga gärna om det! - Gästblogga på Krubb?

Skogsrå: Så är det nog med alla människor! Eller rättare - man kan inte äta det för ofta! :-)