onsdag, augusti 31, 2011

Diet "sponsrad" av... vem?

Läser i tidningar och hör på radio om att LCHF-mat är farlig. Inte för oss som människor, utan för miljön. Att det - om man äter LCHF - ger en större miljöpåverkan än att äta enligt andra dieter eller kostplaner.

Man säger sig också veta att källan till dieter med hög protein och fetthalt handlar om marknadsföring från olika amerikanska lobbyverksamheter.

Och alla artiklar och inslag använder som källa till sina argument just en "lobbyorganisation" som framhåller med en dåres envishet att vi bör äta mer av högprocessade livsmedel med många, och långa, livsmedelstillsatslistor. En organisation som hela tiden driver just sin lobbyverksamhet sponsrad av stora livsmedelsföretag. En organisation som just nu toppar sin websida med ett dokument om just miljöpåverkan av att äta LCHF: Livsmedelsverket.

Vem sponsrar vem? Handlar det inte om att stora företagskoncerner helt enkelt lägger ned oerhörda resurser på att ta fram argument för att vi skall använda just deras varor? Vem sponsrar vilken forskning?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag vet inte om du någonsin har varit på Livsmedelsverkets hemsida. adressen är iaf www.slv.se och där kan man på startsidan läsa: "Livsmedelsverket är den statliga centrala myndigheten för livsmedelsfrågor"

Nyckelorden här är: STATLIG och MYNDIGHET. Vilket betyder att de får sina pengar från skattemedel och är näringslivsmässigt OBEROENDE källa till information. Alltså lägger de fram forskning av hög kvalitet som inte är styrd för att gynna något företag.

Ha en bra dag!

Anonym sa...

Vill minnas att livsmedelsverket sorterar under jordbruksdepartementet.

I rest my case