
Möt Jesper (Jo - faktiskt) - Min Prao-elev! En ung, hungrig kille som vill testa på att jobba lite i kök för att sedan tänka sig vidare till restaurangskola.
Som alla praktikanter och elever i alla kök får Jesper lära sig grunderna i matlagningen. Att handröra en majonnäs (chili-aioli, till en kycklingrätt), att använda kniv, snabbt rakt och utan att skära sig, att smaka på all mat och lära sig känna igen när något "känns klart". Och - som på bilden - att använda stekbord.
Såhär blev maten i måndags (resultatet av Jespers stekande):
Prinskorv med kokt potatis och päronchutney.
Päronchutney: (4 port)
4 mogna päron
½ dl vitvinsvinäger
2 lagerblad
1 tsk salt
½tsk vitpeppar
½ dl vitt vin
1 stor gul lök
½ tsk vaniljsocker
Tärna och päronen (och kärna ur dem) och löken. I en kastrull på edelhög värme.
I med alla övriga ingredienser. Låt koka ihop till en tjock marmelad. Servera till fläsk, korv eller kycklingrätter.
1 kommentar:
Åhåå, päronchutney till kryddiga pepparkakor, brie o någon riktig go vit glögg med massor av is. Tror jag sätter en pepparkaksdeg direkt..
/Signe
Skicka en kommentar