söndag, december 07, 2008

Bloggutmaning

Blev för någon vecka sedan utmanad först av Ayla på "Veckans middag" och sedan av Barbro på Frukostflingan som bägge kom med följande utmaning:

Sju saker om mig som du troligen inte kände till kommer här!


Så här är mina:

1: När jag flyttade hemifrån var min första "egna familjemedlem" ett husdjur - en grekisk landsköldpadda som hette sixten. Sixden dog en vinter av att han ville gå i ide, och vaknade sedan aldrig.

2: Jag verkar vara kattmänniska. När jag var yngre trodde jag att jag var hundmänniska, men mer och mer tyder på att det är katter som gäller. Egentligen vad som helst utom hästar, som jag tycker mest är stora och lite bökiga.

3: Jag kan några ord Swahili. Inget av dem är en svordom och det är det enda språk som jag kan några ord på, som jag inte kan svära med.

4: Jag har en tatuering på höger arm. En klättrare, vid toppen på brant klippa, som sträcker sig efter ett kors. Den får jag ibland berätta vad den betyder eller varför jag har.

5: Jag älskar musik. Det har nog flera av Er som följer den här bloggen insett, men min musiksmak har med åren blivit bredare och bredare. Jag spelar själv (med bladad briljans) några olika instrument (trummor/slagverk, trumpet/kornett, piano/keyboard och - om jag måste - bas eller tillochmed några ackord på gitarr). Jag har spelat och skrivit musik till datorspel, film och faktiskt fått spela in en demo, inom så olika genres som techno, house, schlager, pop, salsa, jazz, blues, hårdrock och "modern frikyrklig lovsång". När jag var yngre ville jag livnära mig som något slags musiker. Men det har visat sig att jag är bättre på köttbullar än på gitarrsolon.

6: Faktiskt är det så att en f.d. commis och nu ung och lovande kock kommer att åka bort för att arbeta utomlands. Idag. Och jag kommer att sakna honom oerhört.

7: Jag tänker ibland på lite "annorlunda detaljer", som jag tycks lägga märke till i större utstäckning än andra. Som t.ex. att Mauro Scocco ofta gör låtar som heter ungefär samma saker - att det ibland bara skiljer något ord. Som de här två:

Och så skall man ju utmana sju andra. Och jag kan inte. Jag har ingen inspiration, alls. Men eftersom jag ju gillar sådana där små detaljspaningar skickar jag vidare till C, i slla fall. För hon skriver alltid bra om just detaljer. Jag skulle också vilja skicka den här utmaningen vidare till kollegor (gamla som nya) som bloggar, som vill svara och till Emanuel Karlsten - redaktören på Dagen, för han skriver alltid intressant, vad han än skriver om.

5 kommentarer:

Emanuel Karlsten sa...

Oh, det där blir svårt att ducka för. Jag som försöker att inte vara för privat på jobb-bloggen.
Men jag ska i alla fall fundera grundligt på om jag kan göra ett undantag.

C sa...

Okej, utmaning antagen! Måste fundera lite först bara, innan resultatet redovisas :)

Jesper sa...

Emanuel och C: Kul. Ser givetvis fram emot resultaten.

Ayla sa...

Vad roligt det är att läsa lite mer om de som bloggar! Roligt att du antog utmaningen!

Hur går det med din Prao? Min son (14) ska under vårterminen ut och praoa och eftersom hans dröm är att bli kock får det nog bli i ett kök någonstans :)

Jesper sa...

Ayla: Det går bara bra. Igår gjorde vi potatis och purjolökssoppa och bakade lite bröd. Idag är det nobel-fest-lunch på jobbet, så då får han jobba! :-)