torsdag, januari 05, 2012

Rödpestostekt kycklingfile med citrusgrönsaksfräs

Det är mycket kyckling nu. Men det är ju ett bra, billigt, gott protein. Det går att använda till allt!

Vill börja med att varna känsliga läsare redan nu för att även det här receptet är om inte direkt hämtat från så i alla fall gravt inspirerat av ett recept från Linas matkasse. P.g.a. olika inställningar till ost i mat fick receptet ändras något.

Nåväl.

Grönsaksfräs

1 st. Squash
2 st. Snackspaprika
1 st. Röd lök
2 st. Vitlöksklyftor

Skär i trevliga små bitar. Fräs i lite olivolja. Salta och pressa en citron över. Låt citronsaften koka in något i grönsakerna.

Kycklingfile

Steks i lite smör och olivolja på medelvärme. När kycklingen är nästan klar - smeta lite röd pesto på fileerna och skvätt lite sherry över och låt puttra klart.

Salata caprese

Skär skivor av tomat och mozzarella vackert och lägg upp på fat. Dra några varv med pepparkvarnen över. Ringla olivolja och balsamvinäger över och pynta med något grönt.

Servera kycklingen med god pasta och grönsaksfräset.

Inga kommentarer: