onsdag, januari 04, 2012

Från Linas matkasse - fläskytterfile i salsa

Min flickvän har ett tag - från och till - handlat hem från Linas Matkasse. Jag tycker själv hela matkasse-hem-iden är riktigt bra!

Min flickvän har fyra barn. Hon arbetar - hårt och långa dagar. Och hon är inte kock. Så ibland tryter inspirationen att komma på nya recept. Eller så har man helt enkelt inte tid - eller ork - att krångla på barnen kläder, gå någon kilometer till affären för att handla hem det man vill laga. Och då har vi ännu inte börjat prata om det kaos som utbryter när barnen ska samsas om vad som skall ätas (eller absolut inte ska ätas) eller vill ha annat från affären än just det som finns på inköpslistan (som för tillfället kanske inte innehåller vare sig tacos, oxfile, chips, rostbröd eller smågodis).

En färdig matkasse som kommer hemlevererad spar tid. Den spar pengar. Den spar ork och nerver. Den löser helt enkelt reella problem för riktiga människor.

Och man får recept med. Enkla recept som i princip alla kan följa. Som ändå ger god, näringsriktig och nyttig mat. Och - som sagt - på ett ekonomiskt sätt.

Ett sådant recept var nyligen detta: fläskytterfile i varm salsa, med ugnsrostade rotsaker. Gott. Enkelt. Med ändå viss hantverksmässig finess.

Fläskytterfilen skärs i skivor och fräses något. Under tiden blandas den varma salsan ihop. Ugnen går med rotsakerna, och när köttet puttrat färdigt i salsan är det lagom dags att äta.

Ett bra recept. Enkelt att följa. Bra råvaror. Familje (barn-) vänliga smaker. Gott och välbalanserat!

1 kommentar:

Kinna Jonsson sa...

Kan bara instämma. Matkassarna löser problem och tar bort stress. Jag har vänner som lär sig laga mat tack vare matkassen.