söndag, maj 22, 2011

Koreansk mattrend, Jens Linder är en hjälte (igen)

Läser nästan alltid om jag ser att Jens Linder har skrivit något. Han är en personlig hjälte. För några år sedan skrev han om grytor, i en kokbok, och jag blev så inspirerad att jag - som då mest byggde mat på höjden - helt gjorde bot och bättring och ställde mig som hängiven kalopskokare vid gjutjärnsgrytan igen.

Något år senare förutspådde han en matrevolution där vi skulle gå mer mot husmanskost igen. Och jag tog hans ord på allvar. Och fick jobb efter jobb, just för att jag kunde laga just husmanskost.

Så när Jens Linder skriver eller uttalar sig om något - ja, då gör man (eller läs: jag i det här fallet!) bäst i att läsa, lyssna och lära sig. Mäster talar!

Läser i dagens DN om Koreansk mat. Jens Linder har återigen skrivit en väldigt inspirerande artikel om koreansk grillmat. Och att den gastronomiska husguden själv älskar Kimchi. Hur är det möjligt att inte gilla honom?

Och just nu är koreansk mat hett. I mer än den bokstavliga betydelsen. Flera matskribenter har prickat in korea som nästa mattrendland och flera sjunger den genuina koreanska matens lov. Kul, tycker jag, som faktiskt inte kan nästan någonting om koreansk matlagning själv. Något nytt att lära mig mer om! Nya smaker att testa! Och vad skönt att ha just JL som någon att hålla i handen på denna oprövade mark på den gastronomiska kartan!

Och när han dessutom - på DNs webbplats - ger ytterligare tips om koreansk mat känns det både generöst, roligt och väldigt, väldigt Jens Linder.

Tack, mannen. Kudos!

4 kommentarer:

LisaFW sa...

Kul att du skriver! Kram

Jesper sa...

Tack. Och kram.

gunilla sa...

Kul och inspirerande blogg du har. Och vad beträffar Jen är han också min idol.

Jesper sa...

Gunilla: Tack så hjärtligt för de värmande orden. Och ja - Jens är min hjälte. Och har varit det i flera år. Världens bästa Jens!