tisdag, november 01, 2005

Nytt blad...


Vad skall man säga - jag är en värdelös bloggare. En av anledningarna till det är för att jag helt enkelt har svårt att hitta tid. En annan är för att jag inte har så mycket att skriva om.

Jag är hemma från jobbet och är pappaledig med Elma. Elma - min och min frus dotter - är en liten bestämd ung dam på ungefär ett och ett halvt år. Hon har precis lärt sig gå och klättra och pratar rätt mycket, fast inte på ett språk som någon annan förstår. Hon låter mest som chewbacca i Star Wars, faktiskt, fast hon säger ibland "mamma", "pappa", "träd", "katt", "titta", "lampa", "bääää" och "där".

Kort sagt - matlagningen har under det senaste inte tagits till så mycket högre höjder än korv och pommes frites, fiskpinnar med stuvad spenat eller köttbullar med mos. Jodå - kockars barn gillar också barnmat.

Elma gillar i och för sig andra saker också, som kanske är lite mer spännande - som pappas fisksoppa, pappas kycklinggryta och en och annan sallad med t.ex. fårost och rostade pinjenötter.

Dagarna går just nu åt till ett nästintill spikat schema som ser ut ungefär såhär:

7.30 - 8.00 Frukost (gröt, yoghurt, smörgås, ad-droppar, vatten)
8.00 - 9.00 Träning (på att gå, klättra i möbler, sträcka sig efter saker etc.)
9.00 - 10.30 Utomhuslek (gunga är roligast).
10.30 - 11.00 Skrika på pappa - varför är maten inte färdig än?!
11.00 - 11.30 Lunch (Korv är jättegott)
11.30 - X Sova middag (Här vill pappa gärna att man sover till typ 2, medan Elma vill sova till kanske 12. Ibland kompromissar man och Elma OCH Pappa sover tillsammans till kanske halv 2.)
X -15.00 Full fart. Gärna musiklek. Trummor är kul!
15.00 Mellanmål. Yoghurt är speciellt gott. Och smörgåsrån med lördagskorv.
15.00 - 17.00 fortsatt lek. Gärna musiklek. Trummor är som sagt väldigt roligt.
17.00 middag. Ibland är mamma hemma och äter också.
17.30 till 18.30 Bad, lek, tv-tittande och brottning med pappa. Ibland lek med mamma.
19.00 Kvällsflaska (barnsondnäring), sedan tandborstning, sagoläsning och sängen...

Det är kul att vara hemma med Elma, för vi har fått ett antal grejer som är "våra", som bara vi gör, som att spela trummor tillsammans. Vi gillar båda klassisk rock och älskar att banka på trummor, så familjen Värn äger numer två trumset. Ett ackustiskt skräpset, som används vid den trumkurs som pappa Värn (jag alltså) leder en gång i veckan, med lokala barn, och så ett digitalt trumset som är inköpt för att "öva" på, eftersom det är tyst (man kan spela med hörlurar på sig och då låter det inte så mycket utåt), men som jag också använder när jag spelar med bandet och/eller i kyrkan.Ibland är det jobbigt också. Elma har ju ett speciellt band till sin mamma, eftersom hon varit hemma längre med Elma och när hon gick tillbaka till jobbet gjorde hon det väldigt långa dagar, med en gång. Det gör att det ibland går dagar som Elma och mamma inte träffas alls och då blir Elma jätteledsen när de sedan träffas och mamma måste gå till jobbet igen... Då känner man sig otillräcklig som pappa.

En grej som är både kul och jobbig är ju att Elma går upprätt nu. Hon är runt 75 centimeter lång, så hon når precis upp i fönsterkarmarna. Det har gått en och annan "prydnadssak" och blomma i golvet under de senaste veckorna. Jag tycker i och för sig att det står för mycket skräp i fönstrena innan, men min fru vill ju gärna att det skall vara "fint"...

Nåväl. Jag kommer kanske att skriva mer allteftersom Elma och jag fortsätter våra äventyr tillsammans. Även om det ett tag framöver handlar mer om barnuppfostran än pommes chatau på den här sidan...

1 kommentar:

Anonym sa...

Review: Blogging Tools Need Integration
First came words, then came photos. Now, many Web journals are incorporating moving images -- and ... Cell Phones at Wirefly.
Find out how to buy and sell anything, like things related to road construction of pa on interest free credit and pay back whenever you want! Exchange FREE ads on any topic, like road construction of pa!