tisdag, augusti 07, 2007

Äppelkräm

Med dagens lunch på spisen och med lite extra tid att slå ihjäl blev det att skriva ned ett recept på äppelkräm, så som jag gör den, till ungarna på Grantomta, idag:

Du behöver (för 20 port.):

15 gröna äpplen
2 l vatten
2 dl potatismjöl (i en sikt)
1 dl socker
och möjligen 1 -2 dl äppeljuicekoncentrat

Gör såhär:

Lägg äpplena urkärnade och tärnade i en stor kastrull, häll på vattnet. Koka upp och låt småkoka i en timma, eller tills äpplena är mjuka och faller söner. Red med potatismjöl. Klarna krämen med sockret.

För att få en något bättre färg kan man använda citron i vattnet när man kokar, eller möjligen äppeljuice.

Smaka gärna ava krämen med socker och kanel.

1 kommentar:

Anonym sa...

Måste pröva äpplekrämen jag har massor av äpple på äppleträden i vår trädgård. Kramhílda