söndag, maj 14, 2006

Jag fick också paket!

Igår blev alltså den ogifta damen i familjen två år, en händelse som firades med tillbörlig pompa och ståt; Sång, hurrarop, tårta, hembakta bullar, småkakor, och drivor av presenter...

Kul grejer, faktiskt. Bland de ballare grejerna märktes ett lektält, i vilket stora delar av eftermiddagen och kvällen tillbringades, en lekspis - i vilken det lagades delikatesser som ugnsstekt fotboll och helstekt sandhink med de sedvanliga garnityren grävskopa och sandkratta, en lekmatta för bilar (på vilken det körs bilar i hög fart) och en dockvagn - i vilken alla dockorn askjutsas runt i och uppfostras att ligga still och sova.

Allt som allt ett väldigt lyckat party.

Vi har också fixat till balkongen, här hemma, så vi äter en del luncher och middagar ute, när väderleken tillåter. Igår blev det enkel mat. Rostbiff och pastrami på karré till köpt potatissallad, rostad lök och enkel sallad med hyvlad parmesan. Man ORKAR inte ställa sig och laga typ köttgryta såhär års, tycker jag.

Som ämnet i titeln på bloggposten antyder fick även jag en present, faktiskt. För att fira diplomeringenoch examen från Culinar fick jag en ny, snygg, kockmössaav köksmästarsnitt (Ni vet - en sådan där cylindermössa, men som kan plattas till till en kantarellhattsliknande form) och en löjligt dyr släng (som också är löjligt snygg, men jag vet ju vad de kostar!) Kul present! Mössan är numer utnämd till "lyckokockmössa" och kommer att användas vid tillfällen som matlagningstävlingar, provjobb på nya ställen och/eller cateringjobb.

Idag skall vi göra något med ungefär en kvadriljard fantasiljoner vuxenpoäng - nämligen titta på ett radhus. Vi skall iväg och kolla på ett litet radhus några hundra meter här ifrån. Det verkar ha bra kök - vilket var bland det första jag kollade, och vara rymligt och sådär. De har annonserat ut det till ett pris som vi skulle kunna ha råd med, men det får inte bli sådär jättemycket dyrare än det är annonserat för om skall köpa det.

Var förresten - när vi ändå pratar om saker som home improvement, utemat och sommarmatlagning på Brisack i Gustavsberg häromdagen. De hade jättemycket balla grejer. Billig och bra märkesköksutrustning. Jag kollade givetvis på bl.a. gasolgrill (vissa av de här monstren har värmehållningsplatta, vattenkran, liten arbetsbänk och ho vid grillen!) och lite "uteserveringsmöbler". Jag fastnade för en serveringsbänk/bar i teak med detaljer i borstat krom. Det ser lite maritimt ut och samtidigt blir det inte "Arr, ohoy, landkrabbor!"-grejen, på samma sätt som om detaljerna varit t.ex. mässing. Kromet gör också att det inte känns "Tiki bar" heller, utan mest blir... .. . . snyggt.

Blir det radhus blir det utekök!

Inga kommentarer: