lördag, maj 13, 2006

Every rose has it's thorn

Every rose has it's thorn.
Every night has it's dawn
Just like every cowboy sings a sad, sad song.
Every rose has it's thorn...

Skrev egentligen om det här redan i måndags, men Blogger verkar ha tappat bort min post och orkade inte skriva om det igen, förrän nu, så...

Jag älskar mitt jobb som kock.
Jag gillar att vara köksmästare och planera och skriva meny och skola in ny personal och hela den där grejen.

Men.

Ja, det finns ett men: Jag skall nog inte göra det på Värtahemmet längre. Jag börjar känna att det är dags att byta arbetsplats. Till något med lite mer action. Något med roligare mat. Något med större kök. Något närmare hem. Något bättre betalt. Något där man inte behöver tjafsa med gästerna om att man "krånglar till maten" när man serverar något "modernt" som Lasagne.

Har skickat iväg några ansökningar och fått en del svar. Ett är från ett ställe där jag VERKLIGEN vill jobba. Det är också dagjobb, men det skulle vara skönt att kul att få det här jobbet. Det skulle kunna utveckla lite mer av min pedagogiska ådra och det skulle vara ett eget kök, från början, så det skulle kunna vara RIKTIGT kul.

Skall dit på måndag på en intervju och sådär, så vi får väl se vad som händer.


Jo - nu är jag diplomerad, förresten! Blev klar i tisdags, efter en buffé med 6 rätter. Det var roligt. Jag fick ta någon slags sous-chef-roll och hjälpa till lite överallt och samtidigt göra en av förrätterna: parmesanostkorgarfyllda med ostcreme (cheese on cheese). Det var jättekul!

Vi skulle få bjuda dit några gäster var och jag hade bjudit två - tjejerna - men Elma var dålig så de blev hemma. Det blev att ringa jourhanade gäst Peder och hans flickvän Marie som solidariskt ställde upp och åt gratis festmat i stället för blodpudding. Najs. Det var jätteskönt att få diplomet också och flera i klassen applåderade lite extra åt mig. Kul. Jag har fått bra referenser också, vilket kanske blir bra på måndag, då.

Idag blir Elma två år, så vi får snart gäster. Inga matgäster, men det är alltid lite fika och grejer att fixa. Vi hörs.

1 kommentar:

Mackan sa...

Grattis! Och lycka till med intervjun - håller alla tummar.

Själv fick jag veta idag att det inte var en enda bokad på första svängen i Höllviken i sommar. Först blev jag lite nedslagen, men nu verkar det som man får jobba ändå. Förutom lite sånt som man aldrig hinner med annars (bröd, någon?) så blir det säkert att hyvla någon planka, spika någon tröskel och kanske rent av hinna ta det LUGNT en dag.

(Igår var annars första obokade dagen av 25. Ska bli skönt med semester...)