fredag, december 31, 2004

Det var det, det.

Jobbade min sista dag på Jensens Böffhus idag. Det känns väl sådär. Jag hade givetvis velat att det gått bättre, men det kanske är en förklädd välsignelse i alla fall. Jag har sökt ett jobb som jag VERKLIGEN vill ha och det skulle vara betydligt mindre stressigt och bökigt. Nåväl.

Tänker annars mest på nyåret och maten inför i morgon. Vi får se vad det blir. Förra året gjorde jag en kycklingleverterrine med balsamicovinägerreduktion och sallad på mangoldskott och juliennad paprika till förrätt, fikonspäckad oxfilé med madeirasås och potatisgratäng som varmrätt och så en kaka, i kopp, som en cheesecake ungefär, med botten av pepparkakor och digestive och med vaniljsabayonne på toppen.

Funderar på om man skall göra något liknande i år och om jag i så fall skall byta ut efterrätten. Jag gör en helt ok chokladmousse. Det är svåra beslut man måste ta, såhär, natten före nyårsafton

3 kommentarer:

Anonym sa...

tre år sedan denna bloggen skrevs...men jag sökte på "fikonspäckad oxfilé" och hamnade här....om bloggen fortfarande är aktuell, så skulle jag gärna vilja ha receptet....

Jesper sa...

http://kotten.e.slappa.st/spackad.html

Anonym sa...

Tack för receptet om den fikonspäckade oxfilén!!!! Undrar om du har receptet på den goda såsen med Madeira oxå? Det lät så gott när du beskrev den tillsammans med den fikonspäckade oxfilén!
Tack på förhand!