onsdag, juli 19, 2006

It's a long way to the top if you wanna rock n roll

Ja, vad skall man säga? Jag är kanske världens sämsta bloggare, men ibland gör jag försök, i alla fall, att göra något åt min blogg...

Det har som vanligt hänt massor sedan sist... Min tvillingbror - Mackan A, har blivit pappa - grattis, grattis, grattis, till en liten välskapt pojk som heter Isac. Vi - fru Värn, dottern och jag var och hälsade på dem i helgen. Det var jättemysigt. De bor i Malmö, så det blev en lång bilresa åt bägge hållen, men det var helt klart värt det...

I Malmö gjordes kanske inga direkta kulinariska uppenbarelser, men däremot lagade Mackan och jag käk ihop två kvällar, något vi gör alldeles för sällan. Det var jättekul och mysigt att leka, skämta och bråka med någon i köket. Klart bra.

I övrigt bestod semestermenyn som vanligt med barnfamiljer utan vare sig tid eller stålar mycket av korv, pizza, falafel och så vidare - precis vad växande barn behöver, med andra ord.

När vi skulle vidare till Göteborg i måndags gick bilen sönder. Eller rättare - vi skulle över en vägbula och sedan började den knacka förfärligt. Vi tänkte först att det var avgassystemet, men efter åtskruvning av det fortsatte bilen att låta illa. Vi blev riktigt oroliga och var runt på en massa verkstäder utan att få hjälp. Vi bestämde oss för att åka hemåt i stället för till göteborg, enligt teorin "om vi blir stående längs vägen är vi hellre på väg hem än till Göteborg." Efter samtal med en bekant i Stockholm framkom teorin att det kunde vara kardanaxelstödgummit som var paj och att vi i så fall måste åtgärda detta snarast möjligt. Vi körde av motorvägen och in till hålan Perstorp, där man hissade upp bilen igen. Det visade sig vara bränsleledningen som lossnat från ett fäste och nu låg och slog mot kardanaxeln, som låtit hela tiden. 10 minuter och 50 spänn senare kunde vi åka vidare med en tyst bil... Vi kom till Stockholm vid 1 på natten...

Annars, dåra? Well... Jag har sagt upphttp://www.blogger.com/img/gl.link.gif mig från värtahemmet och har så smått börjat jobba på restaurang gåsgränd 4, i Gamla stan, en liten restaurang med höga ambitioner som framförallt gör bra fiskgrejer. Jag jobbar inte heltid där än, men jag har kört någr apass där och det är jättekul.

Skall annars ha lite semester om ett par veckor, och då åka till fjällen en vecka och sedan är det nya jobbet för hela slanten.

My way to chef stardom is once again tread upon...

Skriver vidare på min kokbok, som aldrig blir färdigoch drömmer vidare om att någon gång, i framtiden, när jag blivit tillräkligt bra och gammal faktiskt ha en egen sylta någonstans. Det vore kul, men arbetsamt, så det får väl vänta till dottern är lite äldre. Jag har ju en del cateringjobb, även om det inte är jättemånga, som ligger i pipe:en, och just de gåtr bra., så det är ju alltid något. Jag verkar i alla fall göra pengar i köksbranchen, och det måste man ju säga är lite ovanligt, så... Well... Vi får se vad som händer i framtiden.

Nu skall jag gå och "konceptualisera" inför menyskrivande, i badet. Vi hörs.