torsdag, oktober 23, 2008

Dagens lunch: Falafel, ris och paprikasås



Ibland får man känna mer som en kock på jobbet än andra gånger, och idag har jag varit Kocken. Med stort K. För jag har - bl.a. - gjort paprikasås till maten - ett projekt som så att säga "kräver sin man" (eller kvinna - men jag är helt säkert man!). Man börjar med att skära och rosta paprika, sedan flår man paprikafiléerna. Sedan... Ungefär här börjar folk säkert reagera och säga saker som: "Men Jesper - gör du inte paprikasås till väldigt många på din förskola?" Jo. Det gör jag. Paprikasås på typ 4 kilo paprika, närmare bestämt. Det är många paprikafiléer att flå. Såpass många att jag id halv elva undrar om jag kommer att hinna få ut all mat i tid. Det gick emellertid bra. Och barnen åt. Fantastiskt mycket.

Idag serverades falafel och kokt ris.

2 kommentarer:

  1. Är det typ som ajvar?? Såsen alltså. Vi konsumerar den friskt här hemma .

    SvaraRadera
  2. Ja, typ, fast min paprikasås har jag lite grädde i också. Tänk dig en mild ajvar med lite creme fraiche, typ? Fast varm, typ.

    SvaraRadera

Här kan du skriva något om bloggposten du just läste. Keep it short, neat och spamma inte.