--
Själv ställer jag upp med: "Åppelchutney med granatäpple":
6 äpplen i småbitar
1 dl vitt vin
½ dl sockerlag med kanel
1 krm kardemumma
1 krm ingefära
1½ msk vitvinsinäger eller äppelciderinäger
1 granatäpple
Alla ingredienser mäts upp i en kastrull, utom granatäpplet.
Kokas ihop till rätt konsistens. Tas av värmen och får svalna.
Chutney och granatäpple varvas i vacker skål eller burk. Klarar sig någon vecka i kylskåp.
Även om jag absolut inte kan äta blodpudding så kan jag förstå att smak-kombinationerna skulle vara kanon gott.
SvaraRaderaVad kul, och helt i linje med att förädla traditionella tillbehör och ta dem 'ett steg till'.. Men hur smakade det?
SvaraRaderaVarning. Jag ger mig in i tävlingen men jag tänker inte äta blodpudding så jag famlar i blindo!
SvaraRaderaKristin: Coolt.
SvaraRaderaMami: Det smakade förstås jättebra! :-)
Karlavagnen: Mmmm. Jättegott!
Fascinerande.
SvaraRaderaDu har tagit upp smakerna/kryddorna i blogpuddingen och gjort en "chutney " av det.
Måste prova att koka min egen blodpudding någon dag.
Med både speck och äppeltärningar.
Minns vad T Wretman skrivit ang detta.
Som tärningsspel.
Späckbitarna hatade han, äppelbitarna var vinstlott.
Jag bodde bredvid en grisfarm när jag gick i kockskola, gjorde egen blodpudding som blev världsberömd i hela byn!! Dåvarande svärmor ringde tio år efter och frågade efter receptet.. men det var inget speciellt, dock inte med späck i.
SvaraRadera