tisdag, februari 10, 2009

Mami - We're SO ON! :-)

Bloggkompisen Mami, från nya bloggfavvisen "Kocken tar time-out" och jag har i någon vecka bollat idén om "blodpuddingstillbehörstävling". Nu är den igång på Mamis Blogg. Kolla in!

--

Själv ställer jag upp med: "Åppelchutney med granatäpple":

6 äpplen i småbitar
1 dl vitt vin
½ dl sockerlag med kanel
1 krm kardemumma
1 krm ingefära
1½ msk vitvinsinäger eller äppelciderinäger
1 granatäpple

Alla ingredienser mäts upp i en kastrull, utom granatäpplet.
Kokas ihop till rätt konsistens. Tas av värmen och får svalna.
Chutney och granatäpple varvas i vacker skål eller burk. Klarar sig någon vecka i kylskåp.

6 kommentarer:

  1. Även om jag absolut inte kan äta blodpudding så kan jag förstå att smak-kombinationerna skulle vara kanon gott.

    SvaraRadera
  2. Vad kul, och helt i linje med att förädla traditionella tillbehör och ta dem 'ett steg till'.. Men hur smakade det?

    SvaraRadera
  3. Varning. Jag ger mig in i tävlingen men jag tänker inte äta blodpudding så jag famlar i blindo!

    SvaraRadera
  4. Kristin: Coolt.

    Mami: Det smakade förstås jättebra! :-)

    Karlavagnen: Mmmm. Jättegott!

    SvaraRadera
  5. Fascinerande.
    Du har tagit upp smakerna/kryddorna i blogpuddingen och gjort en "chutney " av det.

    Måste prova att koka min egen blodpudding någon dag.

    Med både speck och äppeltärningar.
    Minns vad T Wretman skrivit ang detta.
    Som tärningsspel.
    Späckbitarna hatade han, äppelbitarna var vinstlott.

    SvaraRadera
  6. Jag bodde bredvid en grisfarm när jag gick i kockskola, gjorde egen blodpudding som blev världsberömd i hela byn!! Dåvarande svärmor ringde tio år efter och frågade efter receptet.. men det var inget speciellt, dock inte med späck i.

    SvaraRadera

Här kan du skriva något om bloggposten du just läste. Keep it short, neat och spamma inte.