...eller kanske snarare - "alla på 'Ugglan' har frågat mig om receptet, så..."
Igår åt vi inkokt lax med dillsås. Inga konstigheter, men såhär gör man i alla fall dillsås (och laxen kokas - gärna ångkokas - i långpanna med salt, citronpeppar, citronjuice och beströdd med finhackad purjolök).
(4 port)
½ dl vetemjöl
25 g smör till stekning
25 g smör till bechamel
2 dl matlagningsgrädde
1 st finhackad gul lök
1 dl creme fraiche
2 tsk citronjuice
Finhackad dill efter behag - jag använder rätt mycket
1 liten nypa salt
ännu mindre vitpeppar
Svetta löken i lite smör och en liten nypa salt i en panna.
Gör en bechamelsås på fettet, mjölet och grädden.
Häll i löken i såsen.
Tillsätt creme fraiche och citronjuice. Låt koka upp. Smaka av med salt och vitpeppar.
Tillsätt dillen precis före servering.
Tack för dill på slutet.
SvaraRaderaÅngkokar? Hur gör man sånt om man inte har varmluftsugn?
SvaraRaderaÖrjan: Varsågod!
SvaraRaderaO: Man sätter en ugnsfast form med vatten i botten av ugnen, och sedan (helst) kör fisken på galler eller i ånginsats (durkslag?), ganska långt ned i ugnen.
Tack för receptet, ska genast ta och skriva ner det =)
SvaraRadera/Åsa
Åssa: Vassego'!
SvaraRadera