Tänkte bara tipsa om en liten fiskgryta jag svängde ihop idag, till lunch:
Du behöver (för sisådär 8 portioner):
Lite fisk
Lite smör
2 Morötter
En palsternacka
En fänkål
2 Paprika (jag tog gul)
300 g krossade tomater
Fiskbuljongtärning
2 dl grädde
Salt, vitpeppar, spiskummin och kanel.
Gör såhär:
Skala och skär grytgrönsakerna som vanlig mirepoix. Fräs dessa i lite smör. Tillsätt en buljongtärning.
Häll på tomater och kryddor och koka upp.
I med fänkål, och paprika. När detta blivit mjukt - i med fisken i fina bitar.
Häll över grädden och rör om
Smaka av med salt, pepar och kanel.
Så himla enkelt. Och så himla gott. Check it out.
Jag ska checka ut det i helgen tror jag... Ruggkallt i Spanien nu så fisksoppa lät görgott!
SvaraRaderaApropå det - har du tips på käcka, mättande men nyttiga rätter som man kan ha med i skidbacken?