onsdag, juni 25, 2008

Karrékotlett med Kinesiska smaker

Jag antar att det inte är så kinesiskt egentligen, med fläskkarrekotlett, men något måste man ju kalla rätten, i alla fall.

(4 port):

4 kotletter (125-180g styck)
1 msk margarin
1 tsk ingefära
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 buljongtärning (köttbuljong)
2 msk inesisk soja
1 msk mangobalsamvinäger
2 msk mango chutney
1 vitlöksklyfta
3 lagerblad
2 dl vatten
1 msk mjöl

Börja med att bryna på kotletterna i hälften av margarinet. Krydda dem med salt och peppar. När de stekt bruna och vackra, lägg på ett fat och låt vila.
Blanda övriga ingredienser till en sås i samma panna som du stekt kotletterna i (gör redning av margarinet och mjölet och tjocka på såsen mot slutet).
Låt kotletterna ligga och "gotta sig" i såsen ett kort tag före servering.
Servera med wokade grönsaker och (buljong)kokt ris.

4 kommentarer:

Jessica sa...

Margarin, Jesper?!
Köket hade åtminstone kunnat pula fram lite olja...

FamiljenFriluft sa...

Ja. "Förenkla!", tycker jag, och då gjorde jag det. Jag använde margarin även till redningen, så då fick det bli margarin även att steka i.

Jessica sa...

*Mumlar missnöjt* Okej då ;)

FamiljenFriluft sa...

*står och skäms lite i hörnet*

Så det så! Pilutta dig! :-P

:-)