Det beror lite på hur varm grillen är. När jag grillar i panna på spisen brukar jag ha på lite olka (av neutral typ) och så köra några minuter (2-3, kanske?) på varje sida, precis så att det blir fina ränder på osten.
Ofta gör jag en lite smaksatt olja (vitlök, lite goda örter osv.) att grilla i. Att grilla på grill utomhus kräver dock att allt kol är riktigt vitt eller glöder och så bara några sekunder på varje sida, så att det precis blir ränder.
Är grillen för kall fastnar osten ofta i gallret och blir tråkig...
Kanske inte så klargörande tips, men pröva dig fram, så ser du vad som funkar för dig och din grill.
erkännande: jag är urusel på halloumi. hur gör du när du grillar den - lite olja eller? smaksättning? Hur länge grilla?
SvaraRaderaDet beror lite på hur varm grillen är. När jag grillar i panna på spisen brukar jag ha på lite olka (av neutral typ) och så köra några minuter (2-3, kanske?) på varje sida, precis så att det blir fina ränder på osten.
SvaraRaderaOfta gör jag en lite smaksatt olja (vitlök, lite goda örter osv.) att grilla i. Att grilla på grill utomhus kräver dock att allt kol är riktigt vitt eller glöder och så bara några sekunder på varje sida, så att det precis blir ränder.
Är grillen för kall fastnar osten ofta i gallret och blir tråkig...
Kanske inte så klargörande tips, men pröva dig fram, så ser du vad som funkar för dig och din grill.